ŠAROVIĆ: Pokrećemo inicijativu da se nulta stopa PDV-a primjenjuje trajno

Datum:

Share post:

Odmah ću u Predstavničkom domu pokrenuti inicijativu da se dogovorena nulta stopa PDV-a primjenjuje trajno, što je i stajalo u mom prijedlogu, kazao je danas novinarima Mirko Šarović, poslanik SDS u  Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

„Podržao sam amandman na moj prijedlog o diferenciranoj stopi PDV-a, u kojim je usvojena nulta poreska stopa na osnovne životne namirnice i uvijek ću podržati sve ono što je u interesu građana, bez obzira ko je predlagač“ istakao je Šarović.

Zajednička komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH za usaglašavanje teksta Zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost usaglasila danas uvođenje diferencirane stope PDV-a u BiH od nula odsto na osnovne životne namirice, hranu i opremu za djecu, sjemenski i sadni materijal, te od 22 odsto na luksuznu robu.

Na inicijativu SDS-a, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je uvođenje stope od pet odsto za prvu kategoriju proizvoda, te stope od 22 odsto za luksuzne proizvode.

TESTNA REKLAMA

Šarović, koji je pozdravio usvajanje amandmana na njegov prijedlog, rekao je novinarima da je nezadovoljan vremenskim ograničavanjem primjene zakona, te najavio da će odmah biti pokrenuta procedura da se nulta stopa PDV-a primjenjuje trajno.

Prema njegovim riječima, problem je i to što  UIO treba da precizira na koje će se proizvode primjenjivati diferencirane poreske stope umjesto dosadašnje opšte od 17 odsto.

„S obzirom na to da je iz UIO najavljeno za to potrebno vrijeme, osnovano sumnjamo da do primjene nulte, odnosno diferencirane stope ne bi moglo doći u vremenskom roku predviđenom za primjenu zakona, odnosno do kraja godine“, rekao je Šarović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PETROVIĆ: Sugrađani, podržite sutra Centralni miting SDS, PDP i Pokreta za pravdu i red na bijeljinskom Gradskom trgu (video)

Nosilac liste SDS za narodnog poslanika u NSRS za Izbornu jedinicu 6, Ljubiša Petrović poziva sve sugrađane Bijeljine...

BIJELJINA: Nikad nije kasno početi s novom vrstom sporta

Nikad nije kasno početi s novom vrstom sporta - Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada...

Koncert Dušana Sekulića u Bijeljini – tražila se karta više

Koncert svjetskog virtuoza na harmonici Dušana Sekulića i prijatelja, upriličen povodom Dana grada Bijeljine izazvao je ogromno interesovanje....

Google sprema novu alatku za zaštitu privatnosti korisnika

Google uvodi novi način za uklanjanje rezultata pretrage koji sadrže lične podatke. Čak i oni koji najviše vode računa...