RiTE “Ugljevik“ HITNO POTREBNO 10 miliona KM!

Datum:

Share post:

Preduzeće „Rudnik i Termoelektrana Ugljevik“ (RiTE) zapalo je u finansijske probleme i traži ko mu može što prije pozajmiti deset miliona maraka za plaćanje dospjelih obaveza.
 

RiTE „Ugljevik“ su raspisali tender u kojem traže tri kredita, i to da im se četiri miliona isplate već za 15 dana, tri miliona u roku od mjesec i još tri miliona miliona u roku od 45 dana od dana sklapanja ugovora o kreditiranju.

Kreditna sredstva su namijenjena za finansiranje obaveza preduzeća“, naveli su u RiTE Ugljevik.

RiTE kredite uzimaju s rokom otplate od tri godine. Kamate koje su spremni da plate za ova tri kredita iznose skoro milion maraka.

TESTNA REKLAMA

RiTE privode kraju projekat odsumporavanja vrijedan 160 miliona maraka, pa je prošle sedmice, kada ih je posjetio resorni ministar Petar Đokić, bilo riječi i o proizvodnoj cijeni električne energije koja je skuplja od prodajne.

Vršilac dužnosti direktora RiTE “Ugljevik” Čedomir Stojanović rekao je tom prilikom da će troškovi preduzeća zbog odsumporavanja i vraćanja kredita biti povećani za 23 miliona maraka godišnje.

Da preduzeća u sistemu „Elektroprivrede Republike Srpske“ imaju sve veće probleme s likvidnošću pisali smo i prošle sedmice kada su u „Elektro – Bijeljini“ takođe posegnuli za milionskim kreditom.

S likvidnošću ima problema i „Elektrokrajina“ koja je to priznala u napomenama uz finansijske izvještaje.

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...