Realizacija 14. literarnog i likovnog konkursa “Republiko Srpska, u srcu te nosim, tobom se ponosim”

Datum:

Share post:

Dana 25.1.2021.godine,u prostorijama Centra za kulturu Bijeljina održan je posljednji u nizu sastanaka radnih tijela za realizaciju 14. literarnog i likovnog konkursa „Republiko Srpska, u srcu te nosim, tobom se ponosim“.

Aktivnosti na realizaciji dijela Programa rada Gradske boračke organizacije Bijeljina, konkretno na realizaciji 14. literarnog i likovnog konkursa za učenike osnovnih škola Grada i regije Bijeljina na osnovnu temu “Republiko Srpska u srcu te nosim,tobom se ponosim“ započete su 16.10.2020.godine, kada je Predsjedništvo GBO Bijeljina donijelo odluku da se i u školskoj 2020/21 god, i pored problema s pandemijom, raspiše literarni i likovni konkurs.

Tom prilikom imenovana su i radna tijela (komisija i dva žirija) i odmah se krenulo s radom. U škole je putem pošte poslat tekst 14. konkursa na ruke direktora. Pored toga iste smo mejlom upoznali s tekstom. Kao i uvijek do sada Semberske novine i Srpski borac besplatno su objavili tekst Konkursa. Rok za dostavu radova bio je 18.1.2021.god.

Do navedenog roka pristiglo je 16 radova iz šest škola. Članovi žirija su dobijali radove u elektronskoj formi i radom od kuće ocijenili ocjenama 1- 5 i na osnovu rang liste pojedinačno sačinili konačnu listu. Na sastanku od 25.januara usaglasili su stavove i proglasili tri najbolja rada.

Nagrade za 1, 2 i 3 mjesto je nagrada: desetodnevno ljetovanje djece na Crnogorskom primorju i diplome i majice sa posvetom. Svi učesnici, njihovi nastavnici i škole će na završnoj svečanosti dobiti i zahvalnice. Nagrade tradicionalno obezbjeđuje Javni fond dječije zaštite RS, u okviru projekta Socijalizacija djece RS 2021.

Pristiglo je i 142 likovna rada iz devet osnovnih škola. Žiri za likovne radove je u Galeriji CZK pregledao sve radove, odabrao 25 radova za završnu svečanost, za izložbu 11. Februara 2021. godine. Tri najuspješnija rada je odabrao i dodijelio im 1, 2 i 3. mjesto i nagrade, kao i za likovne radove.

Sve nagrade će biti uručene 11 .2. 2021. godine u Galeriji Centra za kulturu uz prisustvo nagrađenih, njihovih nastavnika i direktora kao i roditelja, članova Skupštine Gradske boračke organizacije, Gradonačelnika , sveštenstva i drugih zvanica, uz primjenu propisanih mjera zaštite od korone. Uz prikladan kulturno – zabavni program autori će pročitati nagrađene literarne radove.

U programu će učestvovati etno grupa sestre Mrkaljević, studenti i profesori Pavlović Univerziteta i SKUD Semberija. Izložba će biti postavljena u maloj svečanoj Sali za vjenčanja. Pored učesnika Konkursa zahvalnice će biti uručene svima onima koji su pružili bilo kakvu pomoć za organizovanje i realizaciju konkursa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...