Profesor kontrabasa izveo koncert pred bijeljinskom publikom

Datum:

Share post:

Profesor kontrabasa iz Beograda Aleksandar Miljković pokazao je bijeljinskoj publici da ovaj instrument može da bude i solistički, izvodeći na sceni Centra za kulturu „Semberija“ repertoar sastavljen od njegovih kompozicija, ali i svima poznatih tema filmske muzike.
 
– Ovo je 36. koncert po redu koji izvodim od 2013. godine. Ljudi se iznenade kada dođu i čuju da se na kontrabasu mogu izvesti veoma lepa dela. Polovinu onoga što izvodim sam ja komponovao, a ostalo je muzika drugih autora – naveo je Miljković.
 
Zvanični udžbenik za kontrabas, koji se koristi u muzičkim školama i na akademijama u Republici Srpskoj već dvije godine, napisao je upravo Miljković.
 
– Trudim se da približim ovaj instrument široj publici i negde to uspevam više, negde manje. Moj udžbenik se, između ostalog, koristi u Kolumbiji, Gvatemali, Makau, i to smatram svojim najvećim uspehom – istakao je Miljković, koji je nakon koncerta održao radionicu za zainteresovane građane Bijeljine.
 
Aleksandar Miljković (1975) profesor je kontrabasa u Muzičkoj školi „Stanković“ u Beogradu od 2002. godine. Od 2013. godine predaje na Internacionalnoj muzičkoj akademiji na Braču, a između ostalog, gostujući je profesor na Akademiji u Madridu.
 
Kontrabas je diplomirao u Beogradu i na Švedskoj kraljevskoj akademiji, a postdiplomske studije završio je u Španiji. Umjetničku školu pohađao je u Mičigenu, a do sada je objavio 13 CD-ova. Njegova velika ljubav je sport, pa je za mnoge klubove koponovao muziku za himne, te sarađivao sa radio i TV stanicama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...

Ekstenzija za Chrome i Edge krade imejlove korisnika

Malver koji su istraživači iz firme Volexity nazvali SHARPEXT je u formi ekstenzije za veb pregledače Google Chrome...

AGRO SAVJET: Kako napraviti gajilište za proizvodnju šampinjona

U intenzivnom gajenju šampinjona postoje gajilišta u kojima se odvija čitava proizvodnja počev od unošenja zasijane podloge do...

SERVISNE INFORMACIJE za 8. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...