PROBLEM SA STRUJOM naselja Knez Ivo od Semberije – ELEKTRO BIJELJINA: Riješićemo problem (video)

Datum:

Share post:

Stanovnici naselja Knez Ivo od Semberije obratili su se portalu Dešavanja u Bijeljini kako bi iznijeli u javnost problem sa kojim se susreću već dvije godine.

Naime, riječ je o slaboj električnoj energiji koju dobijaju sa trafostanice „Pet jezera“, koja je već i ranije bila preopterećena. U momentu kada je i naselje Knez Ivo od Semberije priključeno na istu trafostanicu, električna energija je dodatno oslabila.

Stefan Petković, stanovnik naselja Knez Ivo od Semberije ističe da im slaba elektična energija onemogućava normalan način života i funkcionisanja.

„Naselje Knez Ivo od Semberije dobija jako lošu struju, nemamo minimalan kvalitet struje koji je dovoljan za funkcionisanje uređaja. Po čitav dan imamo greške sa uređajima, stradaju nam uređaji i onemogućavaju najnormalnije poslove. Posljednji najstrašniji slučaj je da je komšija sa malim djetetom i ženom morao da se iseli iz svoje kuće, zato što njegov sistem za grijanje ne može da radi pri tako lošem naponu. U ugovoru o snabdjevanju električnom energijom propisano je da imamo 240 volti, a mi ovde kada imamo 180, mi smo srećni. U protekle dvije godine, više puta smo uputili žalbe, molbe, opomene pred tužbe Elektro distribuciji koja se na to u najvećoj mjeri oglušila“, kaže Petković, te dodaje da su  svaki put dobijali odgovor da će problem biti riješen. Međutim, problem postoji i dan danas.

Sljedeći korak u nizu je obraćanje Regulatornoj agenciji Republike Srpske za energetiku, poslije toga Regulatornoj agenciji na nivou BiH i nadležnim sudovima, saglasni su u naselju Knez Ivo od Semberije.

Kako su istakli, u naselju je izgrađeno oko stotinu kuća, a svi stanovnici su uredno platili sve svoje obaveze.

„Bili smo maksimalno korektni, platili smo sve, dobili smo dozvole, ugovore i neko ne poštuje svoju ugovornu obavezu. Svaki mjesec plaćamo električnu energiju, a dobijamo nešto što je ispod svakog minimuma. Trošimo mnogo više struje nego što bi stvarno bilo potrebno, zato što je kvalitet struje loš. Nama nikad niko iz Elektro distribucije nije došao sa prijedlogom da nam umanje račune, da nam izađe u susret – jedina stvar koju mi dobijamo od njih su izlizane fraze da će problem biti riješen“, kažu stanovnici naselja Knez Ivo od Semberije.

Dejan Stojanović, takođe jedan od stanovnika pomenutog naselja ističe da je problem posebno izražen posljednjih 15 dana. Došli su hladniji dani, grijanje je neophodno, a sa slabom električnom energijom, nisu u mogućnosti da zagriju prostor u kojem žive.

„Problem, koji traje dvije godine, uočio sam naročito prije 15 dana kada bukvalno jednu čašu mlijeka ne možemo da ugrijemo, zato što električna ploča ne može da radi sa takvim naponom električne energije, kao i mašina za suđe i svi ostali uređaji. Zaista nam nije problem da se „kupamo“ ovde u blatu, što se tiče puta – to smo navikli, nije nam problem što se glavnom ulicom vozi 90 na sat, ali najveći problem je što nemamo osnovni uslov za život, a to je električna energija koja je zaista loša“, kaže Stojanović.

„Elektro-Bijeljina“: Planira se izgradnja nove trafostanice, ali zbog procedura, realizacija projekta kasni

Tim povodom, portal Dešavanja u Bijeljini, obratio se „Elektro-Bijeljini“ kako bi saznali da li su upućeni u problem koji imaju stanovnici naselja Knez Ivo od Semberije i na koji način planiraju isti riješiti.

„ZEDP „Elektro-Bijeljina“ razumije problem građana u  naselju u Ulici Srpske dobrovoljačke garde i njihove opravdane zahtjeve da se u naselju izgradi blindirana trafo stanica 10/0,4 kV sa priključnim dalekovodom i novim naponskim izlazima, kako bi građani dobili tehnički adekvatno napajanje električnom energijom.

Iz tih razloga „Elektro-Bijeljina“ je započela investiciju izgradnje nove trafo stanice, ali zbog zbog određenih zakonskih procedura, sama realizacija projekta kasni.

Poštujući zahtjev kupaca, nadležne službe su od direktora „Elektro-Bijeljine“ Marka Mihajlovića, dobile instrukciju da se pomenuta investicija završi u najkraćem roku“, poručili su iz „Elektro-Bijeljine“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...