Prestani tjerati dugogodišnje članove SDS i omogući unutarstranačke izbore 

Datum:

Share post:

Članovi prijedorskog SDS uputili su otvoreno pismo predsjedniku stranke Vukoti Govedarici o kome traže da prestane rastjerivati dugogodišnje članove iz stranke i dezintegraciju partije, te omogući sprovođenje unutarstranačkih izbora u SDS Prijedor.
 

"Gospodine Predsjedniče SDS Republike Srpske, Vašom odlukom od prije dvije godine o raspuštanju GO SDS-a Prijedor, započet je proces dezintegracije, uključujući i SDS u Prijedoru. Od tada pa do danas najmanje pet pisanih zahtjeva smo Vam slali, sa ciljem da se sastanete sa deset najboljih predsjednika MO SDS-a u Prijedoru , a Vi ste to svaki put odbili," navode članovi SDS-a u otvorenom pismu Govedarici.

Kako stoji u pismu, nerad i nered novoizabranog rukovodstva u Prijedoru (nije formirani Izvršni odbor ni do danas niti ostala tijela Stranke) je doveo do izuzetno slabih rezultata na zadnjim parlamentarnim izborima.

"Iz toga razloga 170 članova Skupštine SDS-a Prijedor je svojim potpisima tražilo sazivanje vandredne skupštine SDS-a u Prijedoru, Vi ste bili pozvani, ali, kao i do sada, Vi ste to ignorisali. Vanredna skupština je održana 13.01.2019.god i shodno statutarnim ovlaštenjima smijenila dotadašnjeg Predsjednika Gradske organizacije Srpske demokratske stranke u Prijedoru, raspustila Gradski odbor stranke i izabrala Кomisiju za sprovođenje unutarstranačkih izbora u SDS-a u Prijedoru. O odlukama donesenim na toj skupštini ste upoznati, nakon čega ste pozvani da se razgovara o daljnoj konsolidaciji SDS-a u Prijedoru. Vi ste to odbili i izrekli mjeru isključenja iz SDS-a Sveti Кremenoviću, koji je predsjedavao vandrednom skupštinom SDS-a, jer je bio zamjenik predsjednika Gradskog odbora SDS-a u Prijedoru," navedeno je u pismu.

Članovi SDS-a iz Prijedora dodaju da je Govedarica ovim svojim potezom prećutno podržao smijenjenog predsjednika GO SDS-a Prijedor, koji sada neutemeljeno sjedi u kancelariji Predsjednika SDS-a Prijedor, koristi stranački pečat i prostorije na samovoljan način i obmanjuje javnost kako on nije smijenjen. 

TESTNA REKLAMA

"Sve ovo, Vaše ponašanje i ponašanje gospodina Milana Tubina rastjeruje poštene dugogodišnje čklanove SDS-a u Prijedoru. Tražimo od Vas da novoformiranoj Кomisiji za sprovođenje unutarstranačkih izbora u SDS-u Prijedor omogućite korištenje zvaničnih prostorija stranke u Prijedoru (dovoljno je da uputite dopis u kancelariju stranke). Takođe Vas i dalje pozivamo na razgovor, ovaj put sa članovima pomenute Кomisije," navedeno je u otvorenom pismu.

"Tražimo da pokrenete aktivnost na sprovođenju redovnih unutarstranačkih izbora u SDS-u Republike Srpske, u čije izborne termine bi se uključila i Кomisija za sprovođenje unutarstranačkih izbora SDS-a Prijedor. Pozivamo Vas da pozovete sve simptizere SDS-a i članove SDS-a da se uključe u unutarstranačke izbore i da se tako prekine sa rasipanjem članstva i simpatizera SDS-a," apeluju članovi SDS-a Prijedor, njih 557, koji su potpisali peticiju upućenu Govedarici.

 

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...