POTVRĐENO: Dr Ljubiša Petrović PROTIVKANDIDAT Mići Mićiću

Datum:

Share post:

Dr Ljubiša Petrović je i defnitivno kandidat Srpske demokratske stranke Mirka Šarovića i PDP za gradonačelnika Bijeljine, saznaje portal Dešavanja u Bijeljini.

Kandidatura dr Ljubiše Petrovića za gradonačelnika Bijeljine je usaglašena na upravo završenom sastanku u prostorijama SDS na kome su prisustvovali čelnici bijeljinskog SDS i PDP.

Ko je Ljubiša Petrović?
Ljubiša Petrović rođen je 25. januara 1988. godine u Bijeljini. Završio je srednju medicinsku školu u Bijeljini, a nakon toga i Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu (2007-2013) sa prosječnom ocjenom 9,37, gdje je stekao zvanje doktora medicine. Upisao je doktorske studije na odsjeku Klinička medicina na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i Specijalističke studije iz radiologije na Medicinskom fakultetu u Foči.

Koautor je dva naučna rada u toku studija i to „Lečenje anemije u hroničnoj bubrežnoj insuficijenciji preparatima rekombinovanog eritropoetina“ kod mentora prof. dr Biljane Stojimirović koji je predstavljan na 52. Kongresu studenata biomedicinskih nauka Srbije sa internacionalnim učešćem u Budvi i „Ispitivanje straha od pasa kod adolescenata“ kod mentora ass. dr Milan Latas koji je predstavljan na 53. Kongresu studenata biomedicinskih nauka Srbije sa internacionalnim učešćem na Kopaoniku.

Završio je teorijsku i praktičnu obuku iz Prve pomoći organizovanu od strane Studentske unije medicinara.

Zaposlen je u Domu zdravlja Bijeljina od 2013. godine u službi hitne medicinske pomoći kao ljekar. Pored toga, ljekar je u fudbalskom klubu „Zvijezda 09“ od 2015. godine.

PROČITAJTE: NAPOKON ODLUČENO: Dr Ljubiša Petrović protivkandidat Mićiću u Bijeljini?http://www.desavanjaubijeljini.com/sr/news/Bijeljina//14642.napokon-odluceno-dr-ljubiscarona-petrovic-protivkandidat-micicu-u-bijeljini.html

Za sebe kaže da je uporan, komunikativan, ambiciozan, željan znanja i novih iskustava, voli dinamičnu atmosferu i rad u timu.

Živi u Crnjelovu.

Dr Ljubiša Petrović je odbornik u Skupštini grada i mandat je osvojio na listi Pokreta Uspješna Srpska dr Zlatko Maksimović. Bio je predsjednik Gradskog odbora Pokreta Uspješna Srpska dr Zlatko Maksimović od jula 2017. godine.

Kolegu, Zlatka Maksimovića je napustio 2018. godine zbog , kako je pojasnio, nezadovoljstva u načinu vođenja politike prema članstvu i lošeg izbornog rezultata.

U radu Gradske skupštine je djelovao kao član tada jedinstvenog SDS, nakon prelaska u isti iz Pokreta Uspješna Srpska dr Zlatko Maksimmović.

Nakon uspostavljanja nove skupštinske većine  i isključenja Miće Mićića iz SDS, Petrović je jedno vrijeme bio neopredijeljen, ali je svoj politički put nastavio ipak u  SDS Mirka Šarovića gdje je jedno vrijeme pominjan i kao najozbiljniji kandidat za nosioca odborničke liste.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pouzdana partnerstva i podrška ključni za uspjeh i održivost domaćih gazdinstava – Porodica Gajić iz Gornjeg Crnjelova već 25 godina razvija svoju farmu muznih...

Pouzdana partnerstva i podrška ključni za uspjeh i održivost domaćih gazdinstava Farmer Ljubomir Gajić širi svoje gazdinstvo zahvaljujući...

„Mačak u čizmama i zli čarobnjak“ – besplatna predstava za najmlađe 27. septembra u Centru za kulturu „Semberija“

Povodom dječije sedmice Centar za kulturu u saradnji sa udruženjem "Ceca i deca" poklanjaju besplatnu predstavu za sve...

Na današnji dan – 25. septembar

Danas je ponedjeljak, 25. septembar, 268. dan 2023. Do kraja godine ima 97 dana. 1493. - Španski moreplovac italijanskog...

Dnevni horoskop za 25. septembar

OVAN POSAO: Morate razviti bolju komunikaciju sa nadređenima. Mnogi od njih žele da vam nametnu svoju volju. To vas nervira. LJUBAV: Za...