POTVRĐENA OPTUŽNICA protiv ČELNIKA BIJELJINSKE filijale Fonda PIO 

Datum:

Share post:

Potvrđena optužnica protiv čelnika bijeljinske filijale Fonda PIO. Veseljko Savić i Mirjana Jarić se terete da su izdavali uverenja za regulisanje boračkog dodatka osobama koje na to nisu imale pravo.

 
 

Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv rukovodioca bijeljinske filijale Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS (PIO) Veseljka Savića i načelnice Odjeljenja za rješavanje o pravima u prvom stepenu Mirjane Jarić Blagojević zbog sumnje da su oštetili Fond za 82.837 KM.

Optužnicom, Saviću i Jarić Blagojevićevoj se na teret stavlja da su počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi. Suština je da su za 105 osoba izdali uvjerenje kojim su im regulisani borački dodaci, na koji nisu imali pravo.

– Kao odgovorna lica osumnjičeni su od februara 2012. do kraja juna 2013. godine svjesno zanemarili pravilnike Fonda PIO tako što prilikom izdavanja uvjerenja za ostvarivanje penzije, odnosno boračkog dodatka, u matičnoj evidenciji nisu vršili koordinaciju i kontrolu procesa provjera – navodi se u optužnici.

TESTNA REKLAMA

Pojašnjava se da je time za 105 osoba izdato uvjerenje da su ostvarili penziju od garantovanog penzijskog fonda, odnosno uvjerenja kojim su regulisana prava na borački dodatak, iako taj podatak nije tačan.

– Na osnovu netačno izdatih uvjerenja 105 osoba ostvarilo je pravo na mjesečni dodatak Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite RS u ukupnom iznosu od 82.837 KM, za koliko je oštećen Fond PIO – navodi se u optužnici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: novosti.rs

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...