POSTOJI VIŠE OD 100 GODINA: Završna lovačka večera LU ''SEMBERIJA'' Bijeljina (foto)

Datum:

Share post:

LU “Semberija” iz Bijeljine osnovano je 1919. godine  , u okviru svojih  17 sekcija,  okuplja oko 1.100 lovaca a gazduje na površini od  43. 000 hektara. Uz podršku Ministarstva poljoprivrede RS i Lovačkog saveza RS grade lovno-tehničke i uzgojne objekte  u svim sekcijama, a posebna pažnja daje se na izgradnju volijere za fazane, pojilišta, hranilišta, solilišta, visokih čeka.

Nakon završetka jedne uspješne lovne sezone, ako i svake godine, lovci Semberije se okupe na završnoj večeri, da  uz drućenje, zabavu, muziku, te naravno i po koju lovačku priču,  obilježe kraj lovne sezone

 
– Sezona iza nas je uspješna i što je najbitnije završena je bez incidenata. Posebno smo ponosni na nagradu "Miša Atanasijević" koja se dodijeljuje najboljem regionalnom udruženju a ova nagrada uručena nam je na manifestaciji "Put ka vrhu" koju organizuje Univerziteta u Novom Sadu, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini predsjednik LU Semberija Vasilije Savić. 

Posebno smo ponosni na izgradnju lovačkih domova. U svakoj  sekciji već imaju izgrađenu  lovačku kuću, a imovina ovog udruženja je procenjena na više od milion maraka.

U Semberiji se, zahvaljujući predanom angažovanju lovočuvarske službe , drastično smanjio krivolov. Godišnje se, u skladu sa Zakonom o lovstvu RS, na ovom području izda desetak disciplinskih mera lovcima koji love u vreme lovostaja ili bez dozvole.


Radenko Božić

Nedavno su, zahvaljujući sredstvima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS , kupili kamere za nadzor lovišta i fotoaparat sa velikim zumom koji nam omogućava osmatranje divljači na velikim daljinama. On dodaje da se lovokrađa može sprečiti i prisustvom lovaca u lovištu koji se brinu o divljači, hrane je, održavaju lovno-tehničke objekte.  Krivolov je uređen Zakonom o lovstvu, pojašnjava za Dešavanja u Bijeljini i sekretar ovog Udruženja Radenko Božić. 

U skladu sa Krivičnim zakonom za lovokradice je previđena kazna od 500 do 5.000 KM, a u pojedinom odredbama i kazna zatvora od 6 mjeseci do 3 godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Skupština izglasala novu Vladu Srbije

Skupština Srbije izabrala je novu Vladu Srbije na čelu sa predsjednikom Milošem Vučevićem. Za novu vladu glasalo je 152...

GORDANA GAJIĆ: Rana sjetva kukuruza nosi prednosti, ali i rizike

Ovogodišnji vremenski uslovi omogućili su veoma ranu proljećnu sjetvu u Semberiji, te je kukuruz, kao najzastupljenija ratarska kultura,...

VUJNOVIĆ: Kangoo Jumps je preporučljiv za sve uzraste (video)

Kangoo jumps je intenzivan visokomotivacioni trening koji aktivira mišiće cijelog tijela. "To je program koji je namjenjen kako...

Pokret za Bijeljinu sutra će se družiti sa sugrađanima i tradicionalno vršiti podjelu vaskršnjih jaja

Sutra, 3. maja u 10.00 časova, kod ulaza u Zelenu pijacu (pored San Marka) članovi Pokreta za Bijeljinu,...