Poljoprivrednicima u Srpskoj isplaćene sve obaveze za ovu godinu

Datum:

Share post:

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS danas je isplatilo 10.765.212 KM po osnovu podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, čime su isplaćene sve obaveze prema poljoprivrednicima za ovu godinu.

„Isplate su izvršene po 25 mjera, među kojima su po iznosu najznačajnije tov svinja 1,8 miliona i modernizacija prerađivačkih kapaciteta 1,2 miliona, zatim podsticaji za nabavku poljoprivredne mehanizacije (traktori i priključci), objekti i tehnološka oprema u poljoprivredi, podsticaji za živinarstvo, ribarstvo i konjarstvo, podsticaji po osnovu premije za osiguranje i mnoge druge mjere“, navode iz ovog Ministarstva.

Podsjećaju da je juče isplaćeno 2.001.868 KM po osnovu premije za proizvedene i prodate sadnice, premije za soju, te za regresirano dizel gorivo.

Sredstva su isplaćena i za podizanje višegodišnjih zasada, za mjere ruralnog razvoja, zaštitu zdravlja biljaka i vanredne potrebe i pomoći.

Ukupan iznos isplaćenih sredstava po osnovu podsticaja iz redovnog agrarnog budžeta i iz Kompenzacionog Fonda Republike Srpske na današnji dan iznosi 92.283.961 KM.

„Preostali dio plaćanja iz agrarnog budžeta biće izvršen nakon obračuna podsticaja, koji se redovno obračunavaju nakon isteka 2022. godine, među kojima je i decembarska premija za mlijeko“, navodi se u saopštenju.    

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com    

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

VIŠNJIĆ DJELOM SABIRAO ROD: U Ugljeviku svetkovina u čast Filipa Višnjića (foto)

I imenom, i djelom, i riječju, i pesmom, i divnim zvukovima gusala u njegovim rukama, i ljubavlju prema...