Poljoprivrednicima u Srpskoj isplaćene sve obaveze za ovu godinu

Datum:

Share post:

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS danas je isplatilo 10.765.212 KM po osnovu podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, čime su isplaćene sve obaveze prema poljoprivrednicima za ovu godinu.

„Isplate su izvršene po 25 mjera, među kojima su po iznosu najznačajnije tov svinja 1,8 miliona i modernizacija prerađivačkih kapaciteta 1,2 miliona, zatim podsticaji za nabavku poljoprivredne mehanizacije (traktori i priključci), objekti i tehnološka oprema u poljoprivredi, podsticaji za živinarstvo, ribarstvo i konjarstvo, podsticaji po osnovu premije za osiguranje i mnoge druge mjere“, navode iz ovog Ministarstva.

Podsjećaju da je juče isplaćeno 2.001.868 KM po osnovu premije za proizvedene i prodate sadnice, premije za soju, te za regresirano dizel gorivo.

Sredstva su isplaćena i za podizanje višegodišnjih zasada, za mjere ruralnog razvoja, zaštitu zdravlja biljaka i vanredne potrebe i pomoći.

TESTNA REKLAMA

Ukupan iznos isplaćenih sredstava po osnovu podsticaja iz redovnog agrarnog budžeta i iz Kompenzacionog Fonda Republike Srpske na današnji dan iznosi 92.283.961 KM.

„Preostali dio plaćanja iz agrarnog budžeta biće izvršen nakon obračuna podsticaja, koji se redovno obračunavaju nakon isteka 2022. godine, među kojima je i decembarska premija za mlijeko“, navodi se u saopštenju.    

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com    

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE za 2. februar: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas će, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, dolaziti do prekida...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 1,50-2,00 KM CRNI LUK kg 1,50 KM BIJELI LUK kg 8,00-10,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

VRIJEME DANAS oblačno sa kišom

Ujutru na severoistoku oblačno sa kišom, u ostalim predelima malo do umereno oblačno i hladno. Na zapadu i...

Frilenseri u Srpskoj uplatili 805.000 KM poreza

Sve veći broj građana Srpske zarađuje baveći se frilensing poslovima na internetu pa su tako poreski obveznici koji...