Planirane i virtuelne šetnje kroz Semberiju

Datum:

Share post:

Turistička ponuda Bijeljine biće predstavljena i kroz dvadesetak virtuelnih šetnji koje će turistima približiti ljepote ove destinacije, najavljeno je iz Turističke organizacije grada.

Izrada veb-platforme za ovu namjenu dio je programa rada Turističke organizacije u ovoj godini, koji će biti razmatran na sjednici Skupštine grada Bijeljine 3. marta.

U izvještaju se navodi da je, zbog situacije u svijetu izazvane virusom korona, smanjen broj dolazaka i noćenja turista u Bijeljini u 2020. godini, a naplaćena boravišna taksa od 75.000 KM manja je za 34 odsto u odnosu na 2019. godinu.

Bijeljinu su lani posjetila 12.763 domaća i 8.608 stranih turista koji su ukupno ostvarili 44.518 noćenja.

Turistička ponuda Bijeljine predstavljena je na Info-pultu u centru grada, kroz rad Suvenirnice, u brošuri „Turistički vodič kroz Semberiju“, kroz turističku kartu grada i razglednice, kao i promotivni turistički film „Grad Bijeljina“.

Za ovu godinu, Turistička organizacija grada Bijeljine planira da organizuje manifestacije – Međunarodni sajam turizma i gastro-kulture, Međunarodna umjetnička kolonija, „Pantelinski dani“, „Zlatni kotlić Semberije“, Savska regata i Mitrovdanski vašar sa tradicionalnom „Kupusijadom“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...