PETAR ĐOKIĆ: Donesena odluka o koalicionom djelovanju

Datum:

Share post:

Glavni odbor Socijalističke partije donio je danas odluku o koalicionom djelovanju sa drugim partijama, prvenstveno sa SNSD-om, DEMOS-om, Ujedinjenom Srpskom i NPS-om, izjavio je predsjednik SP-a Petar Đokić.

Đokić je rekao da je riječ o strankama sa kojima je postojao sporazum o koaliciji i prije opštih izbora i istakao da je SP „dao snažan doprinos pobjedi kandidatima SNSD-a za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Uvjeren sam da naši koalicioni partneri to zalaganje vrednuju i da će se na bazi toga definisati model i obim učešća SP-a u sistemu vlasti u Republici Srpskoj, čime ćemo biti u prilici da se borimo za svoje političke ideje i da ih kroz djelovanje institucija sistema i ostvarimo – rekao je Đokić.

Odgovarajući na pitanje koliki broj ministara SP očekuje u novoj vladi Srpske, Đokić je rekao da trenutno ne može dati odgovor s obzirom da je mandatar za sastav Vlade Radovan Višković juče završio prvi krug konsultacija sa svim političkim strankama i društvenim organizacijama.

– Očekujem da ćemo od ponedjeljka otpočeti novi krug pregovora sa budućim predsjednikom Vlade i da će kroz taj razgovor biti definisano učešće svake partije pojedinačno – rekao je Đokić.

TESTNA REKLAMA

Đokić je tokom pauze sjednice Glavnog odbora SP-a koja se održava u Tesliću, rekao da su razmatrali i rezultate proteklih izbora i da je zadovoljan postignutim uspjehom.

On je naveo da se SP pokazao kao respektabilan politički faktor i dio stuba vlasti, koji sa jasnom i prepoznatljivom politikom u kontinuitetu već 30 godina djeluje u Republici Srpskoj.

Đokić je najavio da će unutar partije nastaviti da rade na unutrašnjim reformama kako bi njihova politika bila vidljivija građanima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS Pretežno vedro i hladno

Ujutru hladno uz umeren, u višim predelima jak mraz. Na istoku oblačno i uglavnom suvo, slab sneg će...

UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara...

Nastavljena uspješna saradnja TO Bijeljina i PED ’’Majevica’’ (foto)

Turistička organizacija Grada Bijeljina je bila gost Planinaesko ekološkog društva – PED ’’Majevica’’. -Bili smo gosti PED ’’Majevica’’ te...

Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike

Kao da to nije ništa strašno: Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike Poglavar...