PERKOVIĆ: FK "Radnik" će doći na mjesto koje zaslužuje

Datum:

Share post:

Nakon turbulentne godine koja je iza nas u 2021. godinu Radnik ulazi sa novim ambicijama ali i poteškoćama.

Bijeljinci se nalaze u ni malo zavidnoj poziciji na tabeli, ali se pored takmičarskog dijela semberski premijerligaš suočava sa drugim problemom a to je finansijski. Dolaskom na čelo tima iskusnog Darka Nestorovića djelimično je Radnik spašen sunovrata, popularni ''Nestor'' uspio je ekipu vratiti iz letargije pred odlazak na zimsku pauzu. Upravu Radnika na čelu sa predsjednikom Predragom Perkovićem očekuje nezahvalan posao, od stabilizacije kluba pa do dovođenja pojačanja koja su Radniku neophodna kako bi Bijeljinci sačuvali premijerligaški status.

– Ja sam trenutno u poziciji predsjednika kluba, to je jedna vrlo teška funkcija, međutim ona ima svoje određene efekte u smislu časti. Radnik je klub koji ima svoju tradiciju i koje ima svoje mjesto kao premijerligaš i klub u BiH pošto je klub sa tradicijom od 75 godina svog postojanja i u prethodnoj Jugoslaviji, tako da kada mjerimo sada rezultate da li smo zadovoljni, koliko smo zadovoljni mislim da Radnik sa svojom tradicijom zaslužuje da bude klub u vrhu tabele. Sticanjem mnogih okolnosti koje su bile u prethodnom periodu na prvom mjestu ostavka predsjednika kluba a zatim i direktora kluba, te određenih članova Upravnog odbora Radnika došlo je do destabilizacije, poslije toga u takmičarskoj sezoni mi smo postizali određene rezultate nekada nas je malo sreća odnosno ne sreća pratila u nekim stvarima ali to nije opravdanje, i najveći udar na klub je bio kada je šef stručnog štaba dao ostavku što je ostavilo određene posljedice po klub – tvrdi predsjednik Radnika Predrag Perković.

 

Perković kaže da je pored svih problema djelimično zadovoljan ali smatra da se još energije, znanja i sposobnosti mora unijeti u klub kako bi Radnik izašao iz krize.

TESTNA REKLAMA
 

– Međutim, kada sve saberemo i sagledamo trenutnu poziciju na kojoj se nalazimo imamo određenu bodovnu prednost u odnosu na klubove koji su ispod nas. Pored svih ovih problema ja sam djelimično zadovoljan u tom smislu, ali nas obavezuje da u narednom periodu moramo unijeti mnogo više energije, znanja, sposobnosti, saradnje da bi podigli FK Radnik na ono mjesto na koje on zaslužuje – kaže Perković. 

Perković je naglasio da određena dugovanja po pitanju isplate igrača postoje, ali da Radnik ima određena potraživanja koja bi trebala da se realizuju uskoro. 

– Mi u ovome trenutku prema igračima imamo dugovanja platu ipo, znači, uspjeli smo neka sredstva da obezbijedimo imamo još nekih sitnih troškova prema igračima i određenim dobavljačima prema klubu, ali imamo i mi određena potraživanja. U ovoj sedmici očekujemo uplatu od FK Groningen po obavezama njihovim nekih 50.000 evra, što bi nam dobro došlo za ispunjavanje određenih obaveza, zatim druga potraživanja koja mi imamo i sredstva koja mi planiramo u budućem periodu da pribavimo kako bi mogli ispuniti ove obaveze koje nisu male za ovaj nivo – pojasnio je Perković.

Radnik je u srcima mnogih ljudi u Semberiji i šire, a želja je mnogih da klub prebrodi krizu. 

– Trenutna situacija u kojoj se nalazimo je vrlo komplikovana u društvu generalno, pa se odražava i na sport ali mi činimo maksimalne napore da u ovoj situaciji djelujemo najbolje što možemo. Pokušavamo da animiramo sve one ljude koji žele da pomognu Radniku gdje nam je pomoć u ovom trenutnu neophodna da bi uspjeli da se održimo i stabilizujemo klub.  Nadam se da će se ovi problemi u nekom narednom periodu sigurno prevazići i da će Radnik doći na nivo koji zaslužuje, a možda će to za neke biti iznenađenje, ali ja se nadam da ćemo sigurno na tom planu naše ambicije i ostvariti – rekao je na kraju razgovora predsjednik Radnika Predrag Perković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Sport Bijeljina

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...