PDP BIJELJINA: Ko je odgovoran???

Datum:

Share post:

Iako je uređenja kanala Dašnica kroz gradsko jezgro najavljeno kao jedan od velikih i značajnih projekata u Bijeljini, ponovo su na površinu isplivali stari problemi.
 
Uređenje kanala, biciklističke staze, platforme za odmaranje, nova rasvjeta, klupe, nove sadnice sve je tu, ali NEMA VODE.
 
U poslednjih nekoliko dana u kanalu Dašnica ponovo nema ni kapi vode i to po ko zna koju put. ZAŠTO??
 
Kada su počeli radovi na uređenju kanala, neko se dosjetio da zatvori vodu, kako bi se radovi  nesmetano obavili. Došlo je do pomora ribljeg fonda, a neprijatan miris širio se gradom. Potom je nađeno rješenje da se voda preusmjeri do dijelova gdje se ne vrše radovi i da se održava minimalni vodostaj vode.
 
Pitamo se šta je sada razlog, kada smo dobili jedno moderno i uređeno šetalište, koje treba da postane omiljeno mjesto svih građana Bijeljine.
 
Svake godine se radi poribljavanje kanala Dašnica, a sada imamo situaciju da je biljni i životinsjki svijet ugrožen, čak i uništen.
 
Tražimo da nadležni organi ispitaju šta je razlog da u kanalu nema vode i ko je za to odgovoran!! Gdje su udruženja  za zaštitu ekologije i zašto niko ne govori o ekocidu koji se u Bijeljini, odnosno kanalu Dašnica ponavlja po ko zna koji put??
 
Da li će se svake godine uzalud poribljavati kanal, unišavati riblja mlađ, a naprijatni miris širiti gradom zbog nečije nebrige ili nestručnosti, pitaju iz GO PDP BIJELJINA.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...

SERVISNE INFORMACIJE za 9. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...