PDP 1999 dobio prvog predsjednika, NAJAVLJUJU I ZVUČNA IMENA

Datum:

Share post:

Predsjednik PDP-a 1999 Siniša Đorđević poručio je večeras da će se novoosnovana stranka vratiti izvorniim principima od prije 20 godina koje je napustio PDP.
 

"Svako ima pravo da se politički izražava kako hoće, ali ono izvorno zbog čega je PDP osnovan – više nije to", rekao je Đorđević novinarima u Doboju nakon Osnivačke skupštine PDP-a 1999.

Komentarišući izjave predsjednika PDP-a Branislava Borenovića da je ova stranka suviše velika da bi zavisila od dva čovjeka, Đorđević je rekao da su "u strahu velike oči".

"Najbolje je to pokušati minimizirati. Imaće /Borenović/ u doglednom periodu dovoljno vremena da razmišlja šta je učinio i zbog čega je sve ovo nastalo", kaže Đorđević.

TESTNA REKLAMA

On je najavio da će se novoosnovana partija od PDP-a razlikovati po tome što će nuditi rješenja, a ne samo navoditi nedostatke u radu vlade.

Đorđević kaže da se PDP 1999 neće prikloniti vlasti prije novih republičkih izbora.

"Neko će reći ne možete ući u vlast jer nemate poslanike. A ja ću reći nemamo ih još", izjavio je Đorđević i nagovijestio da očekuje da će ova partija uskoro imati poslanika u Narodnoj skupštini Srpske.

On je najavio kadrovsko jačanje nove stranke članovima PDP-a, za koji je rekao da će u narednom periodu slabiti.

Predsjednik inicijativnog odbora za osnivanje PDP-a 1999 Tihomir Gligorić najavio je da će kao predsjednik Srpske alternative raskinuti saradnju sa PDP-om iz 2015. godine zbog kršenja izvornih principa.

On kaže da će djelovanje nastaviti u okviru PDP-a 1999.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...