''Pavgord'' kupio POTRAŽIVANJA BOBAR BANKE od Pavlovićeve firme ''Aqua city''

Datum:

Share post:

Fočanski „Pavgord“ kupio je za 4,2 miliona KM potraživanja Bobar banke u stečaju od firme “Aqua city” Slobodana Pavlovića.

Ukupna potraživanja Bobar banke od preduzeća “Aqua city”, po osnovu ugovora o kreditu, na kraju juna su iznosila 4,6 miliona KM, a „Pavgord“ ih je kupio na licitaciji održanoj 30. avgusta.

„Pavgord“ je bio jedini ponuđač koji se prijavio za licitaciju. Potraživanja koja je kupio obezbijeđena su hipotekom.

Fočanska firma dužna je da sa bankom potpiše ugovor o ustupanju potraživanja do 7. septembra, a u roku od 15 dana od zaključenja ugovora i da plati 4,2 miliona KM za koliko je kupila potraživanja.

TESTNA REKLAMA

Na istoj licitaciji bila su ponuđena i potraživanja još jedne Pavlovićeve firme – „VNC nekretnine“, po cijeni od četiri miliona KM, ali za njih nije bilo zainteresovanih ponuđača.

Bobar banka raskinula milionski ugovor o kreditu i podnijela prijedlog za pokretanje izvršnog postupka na imovini firme „Aqua city“ i zgradi Pavlović banke u Bijeljini kojom je kredit obezbijeđen, a koja je u vlasništvu biznismena Slobodana Pavlovića.

Prije ove kupovine, „Pavgord“ je kupio i akcije Pavloviće banke, čiji su većinski vlasnici bili Slobodan i Miroslava Pavlović i trenutno je među dva vodeća akcionara te banke.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Trivička i Šarović žive u virtuelnom svijetu

Reagovanje SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Gradski odbor SNSD Bijeljina izražava ozbiljnu zabrinutost da su i Mirko Šarović i...

Dunja Vukšić iz BK “Radnik“ Bijeljina na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Turskoj

Bokserska nada Dunja Vukšić iz BK "Radnik" Bijeljina predstavljaće Bijeljinu i Republiku Srpsku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u...

Produženo vrijeme brisanja poruke na WhatsAppu

Ukoliko se nađete u situaciji da ste na WhatsAppu poslali neku neprikladnu poruku pogrešnoj osobi, sada ćete imati...

AGRO SAVJET: Kada i kako se vrši skidanje lišća paradajza

Oplodnja i skidanje lišća paradajza – Početno skidanje lišća paradajza obično se vrši kada biljka pređe metar visine.  U...