Ovo je HEROJ koji je UHAPSIO Malčanskog berberina

Datum:

Share post:

– Zovem se Ninoslav Jovanović, došao sam na babin grob – ovo su prve riječi koje je izgovorio Malčanski berberin, nakon što ga je 5. januara na Malčanskom groblju uhapsila policjska patrola kojom je komandovao Slađan Radosavljević, policajac iz Ražnja, pripadnik interventne jedinice Policijske uprave u Nišu.

Za Jovanovićem je policija tragala 17 dana nakon što je 20.decembra oteo djevojčicu Moniku K. (12) iz Suvog Dola, koja je spasena iz njegovih kanži 29. decembra, ali je manijak uspio da pobjegne. Pošto je viđen u nedjelju u jednoj kući u Malči, uslijedila je masovna potraga žandarmerije i policije, a tročlana policijska patrola kojoj je komandovao Radosavljević, uspjela je da mu se neopaženo prikrade na groblju i okonča višedvennu dramu.

– Bio sam u patroli sa dvojicom policajaca iz PU Leskovac Vladimirom Spasićem i Nikolom Sindainovićem kada je dojavljeno da je viđen. Krenuli smo od Malčanske petlje gdje je prvi put nađena njegova zemunica ka selu. Kroz rastinje i napuštee vinograde došli smo do groblja kada smo uočili da se na groblju se neko mrda. Vladimir Spasić ga je prvi video i pokazao mi. Bio je neurednog izgleda i krio se iza jednog nadgrobnog spomenika, čučao je i gledao policiju na putu u pravcu malčanskog vinskog podruma – ispričao je Radosavljević.

On je napomenuo da ih Malčanski berberin nije vidio da su prišli.

– Na desetak metara smo gotovo istovremeno onda komandovali: “Stoj, policija, ruke gore, lezi na zemlju”. On se skamenio, nije pružio otpor, nije počeo da bježi nije se oglušio o naš pozov. Nije nas očekivao i postupio je po komandi spustio na stomak potrbuške – priča Radosavljević.

TESTNA REKLAMA

Policajci su ga opkolili i obavijestili nadležne da je osoba zapuštenog izgled akoja odgovara Jovanovićevom opisu uhvaćena na groblju.

– Odmah obavijesti liniju rada, naše nadležne starešine, da je lice zapuštenog izgleda nađeno na Malčanskom groblju. Pitali smo ga kako se zove. Jedino što je rekao bilo je: “Zovem se Ninoslav Jovanović, došao sam na babin grob” i riječ jednu više nije rekao. Pregledali smo da nema oružje, nije imao ništa kod sebe. Niti hrane niti oružja. Za dva tri minuta svi su bili tu, potjera je bila sa svih strana. Znali smo da je to on jer smo prepoznali lik. Jeste smršao, bio je neuredan ali smo zanli da je on. Prepoznali smo ga sa fotografija. U tom trenutku smo osjetili veliko olakšanje, bili smo zadovoljni i srećni što se napokon sve završilo i za nas i za porodicu otete djevojčice kao i za mještane. Kao neki ogroman teret da je sklonjen sa naših leđa. Kolege su čestitale i starješine. Svaka čast momci, čestitamo, odlično ste odradili posao. Kolege koje su došle po liniji rada su ga odvele u maricu – rekao je Radosavljević.

On je pohvalio dvojicu mlađih kolega koje su bile sa njim u patroli jer rade tek dvije godine u policiji a Spasiću, koji ga je prvi vidio na groblju ovo je prva veća akcija.

Jovanoviću je juče nakon saslušanja u tužilaštvu i sudu određen pritvor zbog sumnje da je počinio otmisu i silovanje, krivična djela za koja mu po novim izmjenama zakona može biti iizrečena i kazna doživotnog zatvora.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...