Otvoren "Američki kutak" u bijeljinskoj biblioteci

Datum:

Share post:

Otpravnik poslova Ambasade SAD u BiH Elen Džermejn svečano je večeras otvorila "Američki kutak" u Bijeljini, ističući da je to mjesto za povezivanje, učenje i inovacije.

Ona je naglasila da "Američki kutak", koji je smješten u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić", ima cilj da pomogne mladima da nauče vještine 21. vijeka i otkriju vlastite talente kroz zabavu i druženje.

"Američki kutak" u Bijeljini je deseti ovakav prostor u BiH koji od 2004. godine pruža besplatne radionice iz robotike, kodiranja, grafičkog dizajna i engleskog jezika, a u ovom prostoru mladi mogu da se upoznaju i o mogućnostima školovanja u SAD.

Ambasada SAD je u potpunosti renovirala prostorije u suterenu Biblioteke koje su bile oštećene u poplavi 2014. godine i opremila "Američki kutak" najnovijom tehnologijom, uključujući tri de štampače, laptop i ajped računare, dizajnerske softvere, dronove, zatim robotičkim setovima, knjigama, filmovima i edukacionim igricama.

TESTNA REKLAMA

Džermejn je zahvalila gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću i direktoru Narodne biblioteke "Filip Višnjić" Jovanu Cvjetkoviću za dragocjenu pruženu podršku u osnivanju ovog novog višenamjenskog prostora za građane Bijeljine.

Cvjetković je u obraćanju na svečanom otvaranju istakao da ova biblioteka proteklu deceniju bilježi konstantan rast broja članova.

"Novi reprezentativni sadržaj u `Američkom kutku` privući će i nove članove, prije svega, srednjoškolce i studente, jer instalirana oprema nudi brojne mogućnosti za inovatorske sekcije i kreativne radionice", rekao je Cvjetković.

Mićić je ocijenio da Bijeljina, kao otvoreni grad, nudi jednake šanse svima i da je "Američki kutak" doprinos tome.

"Ovaj prostor treba da bude mladim ljudima prozor u svijet, za lijepe stvari u budućnosti", rekao je Mićić.

 

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...

BORENOVIĆ NEŠIĆU: “Javio se i treći ljiljan“

Predsjednik PDP RS, Branislav Borenović, oglasio se na društvenoj mreži Twitter odgovarajući predsjedniku DNS, Nenadu Nešiću na prozivku...

Milion KM podsticaja za mala i srednja preduzeća

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za dodjelu oko milion KM podsticaja za...