OSNOVNE ŠKOLE U BIJELJINI – Nastavljeno smanjenje broja učenika!

Datum:

Share post:

U školskoj 2019/2020. godini osnovne škole na području Grada pohađa 8.457 učenika, što je  za 121 učenika ili 1,4 posto manje u odnosu na prošlu školsku godinu, navodi se u Informaciji Odjeljenja za društvene djelatnosti o početku rada osnovnih i srednjih škola na području Grada Bijeljina u školskoj 2019/2020. godini, a koja će se naći pred odbornicima Skupštine Grada na 33. redovnom zasijedanju u četvrtak, 31.10. 2019. godine.
 
U Informaciji se ističe da je smanjenje broja učenika  prisutno u periodu od 15 godina.
 
Osnovnu muzičku školu, koja je u sastavu Srednje muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“, pohađa  323 učenika raspoređenih u 31 odjeljenje na smjerovima/klasama za klavir, harmoniku, violinu, gitaru, flautu i solo pjevanje.
 
Kada je riječ o prvom razredu osnovnih škola, upisano je 966 učenika, što je za tri učenika više u odnosu na prošlu godinu, navodi se u Informaciji.
 
Takođe, napominje se da je u ovoj školskoj godini omjer upisanih učenika u prvi razred osnovne škole na relaciji selo-grad  neznatno  povoljniji u odnosu na prošlu školsku godinu, ali i ističe da ti podaci variraju svake godine.
 
Od gradskih škola samo je OŠ „Vuk Karadžić“ zabilježila rast upisanih učenika u prvi razred. Od škola u selima najveći porast je zabilježila OŠ „Dositej Obradović“ Suvo Polje, navodi se u Informaciji Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Bijeljina.
 
Mrežu osnovnih škola na području Grada Bijeljina u školskoj 2019/2020. čini 12 centralnih škola i 34 izdvojena odjeljenja, od kojih su Vršani, Batković, Patkovača i Koviljuše devetorazredne škole.
 
U odnosu na školsku 2018/2019. godinu nije bilo promjena u mreži osnovnih škola , odnosno nije bilo ukidanja izdvojenih odjeljenja ili gubitka statusa javne ustanove.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 
 
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...