Osnovne škole na šamačkom području spremne za početak školske godine

Datum:

Share post:

Četiri osnovne škole na šamačkom području – u Šamcu, Crkvini, Gornjoj Slatini i Obudovcu spremne su za početak nove školske godine za oko 900 učenika od prvog do devetog razreda.

Direktor Osnovne škole u Šamcu Svjetlana Đurić rekla je Srni daimaju 375 učenika, od kojih 43 prvačića, te da nesmetano započinju školsku godinu.

Ona je napomenula da je ova škola u julu pretrpjela štetu od nevremena.

Šteta, koja je, kako je rekla, procijenjena na 18.000 KM, djelimično je sanirana sredstvima iz budžeta škole, zahvaljujući nastavnom kadru i pomoćnim radnicima koji su popravili krov i manja oštećenja na učionicama.

„Ostalo je da se završe radovi u kabinetu hemije i svlačionici, za šta smo dobili sredstva od Vlade Republike Srpske i Ministarstva prosvjete i kulture“, kaže Đurićeva.

Direktor Osnovne škole „Srbija“ u Crkvini Radenka Mirosavljević rekla je da glavni objekat škole nije oštećen tokom nevremena, ali da je oštećena fiskulturna sala i pomoćni objekat, te da 159 učenika može nesmetano početi sa nastavom.

„Od Vlade Srpske dobili smo 11.000 KM, pa se pripremamo za sanaciju“, kaže Mirosavljevićeva.

Direktor Osnovne škole u Gornjoj Slatini Tanja Cvijanović rekla je da nastava za 120 učenika može da počne na vrijeme.

„Naša škola je montažna i uskoro će biti renovirana, za šta nam je oko 19.000 KM obezbijedila Vlada Republike Srpske“, navela je Cvijanovićeva.

U Osnovnoj školi u Obudovcu kažu da nevrijeme u julu nije napravilo štetu na objektu škole, te da će nastava nesmetano početi na vrijeme za 185 učenika.

Oni su napomenuli da su vlastitim sredstvima renovirali jednu učionicu i napravili tri kabineta, za biologiju, fiziku i hemiju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Svečano otvaranje košarkaškog terena na stadionu Radnika

U sklopu stadiona Radnik u Bijeljini obnovljen je i stavljen u upotrebu za našu djecu i omladinu sportski...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...