ĐURĐEVIĆ: Što je bilo do nas, mi smo uradili, a sve zbog razvoja naše Bijeljine

Datum:

Share post:

Što je bilo do nas, mi smo uradili, a sve zbog razvoja naše Bijeljine

Zadovoljan sam radom Skupštine i sve što je bilo do nas, mi smo uradili i dali svoj doprinos razvoju našeg grada,’’ kaže pored ostalog, za ,,Semberija info’’ Aleksandar Đurđević.

Kako ocjenjujete rad lokalnog parlamenta u prvom kvartalu ove godine?
-Rad lokalnoj parlamenta u prvom dijelu godine nije bio pretjerano dinamičan, imajući u vidu to da nismo dobijali ažurno materijale od strane ovlaštenih predlagača tačaka za dnevni red, odnosno od strane Gradske uprave. Odmah po pristizanju materijala, pristupamo sazivanju i održavanju sjednica. Tako da je u tom smislu Skupština grada izvršila sve svoje zadatke i usvojila sve odluke, planove, strategije i druga akta koja su bila u interesu našeg grada i naših sugrađana. Čak i u situaciji kada se predstavnici predlagača nisu pojavljivali na sjednicama, svaka tačka koja je bila od opšteg interesa na kraju je usvajana, iako je po Poslovniku predviđeno da se takve tačke skidaju sa dnevnog reda. Sa dnevnog reda su zbog nedolaska predlagača skidani, uglavnom, izvještaji, jer je, zaista, neumijesno da razmatrate nečiji izvještaj, a taj neko se nije pojavio na sjednici da ga obrazloži. Tako da sam, imajući u vidu sve okolnosti, zadovoljan radom Skupštine grada Bijeljina. Sve ono što je bilo do nas, mi smo uradili i dali svoj doprinos razvoju našeg grada. 

Šta mislite da će biti najveći izazov u predstojećem periodu, kada je u pitanju rad Gradske skupštine?
-Sa svim mogućim izazovima smo se već susreli u ovom mandatu, kao ni u jednom prije, pa je sve to sada iza nas i dalje ažurno izvršavamo sve svoje zadatke i nadležnosti bez ikakvih većih problema. Ono što se možda može istaći u ovoj godini jesu lokalni izbori koji se održavaju u ovoj godini, biraće se odbornici u Skupštini grada i gradonačelnik, tako da očekujem da se dio te kampanje i politike, odnosno politikantstva, prelije i na Skupštinu grada. Možda se probude i neki koji su prespavali ovaj mandat. 

I u ovoj godini , nastavile su pljuštati međusobne optužbe između skupštinske većine i Gradske uprave. Da li mislite da zbog postojećih političkih animoziteteta najviše ispaštaju građani? 
-Jedno je ono što se dešava u javnom prostoru, i tu ste, nažalost, u pravu, postoji međusobno nerazumijevanje, sukobi i jasno izražene podjele, a drugo je to da svi mi moramo ostaviti sve to po strani i raditi poslove za koje su nas građani birali. Ono na šta sam posebno ponosan i uvijek to ističem, ma kako kome izgledalo, Skupština se u svom radu izdigla iznad političkih podjela i sukoba i usvajala je i usvaja sve odluke koje su u interesu našeg grada, bez obzira na to ko je predlagač tih odluka, a predlagač je u najvećoj mjeri gradonačelnik. To je lako provjerljivo i rad Skupštine grada je strogo formalan. Ako vam kažem da smo usvojili 93% tačaka dnevnog reda koje je predložio gradonačelnik, a da nisu usvojeni, uglavnom, neki izvještaji u oblastima u kojima nismo zadovoljni radom i stanjem u našem gradu, onda je jasno da apsolutno pada u vodu priča da Skupština grada bilo šta opstruiše ili koči u našem gradu. 

Do sada, očito, nije moglo doći do razumijevanja i bolje saradnje između i skupštinske većine i gradonačelnika, ali pred nama su lokalni izbori, pa kakva su vaša očekivanja u tom smislu?
-Očekujem da svakoga od nas naši sugrađani vrednuju po osnovu toga šta smo uradili u ovom mandatu, a ne na osnovu toga šta smo pričali ili pisali. Takođe, očekujem i da, za razliku od prethodnog perioda, mnogo bolje iskomuniciramo sve one dobre stvari koje je Skupština grada uradila u prethodnom mandatu, a takvih je, zaista, puno, pa smo u tom pravcu pripremili i brošuru za građane sa svim podacima i informacijama. Već u ovom mandatu značajno je podmlađen sastav odbornika u skupštinskim klupama i, svakako, očekujem da se taj trend nastavi i nakon lokalnih izbora, te da imamo veći broj mladih kolega i koleginica u skupštinskim klupama. 

Kako ćete provesti predstojeće praznike i kako bi glasila Vaša praznična čestitka surađanima?
-Praznike ću provesti kod kuće sa porodicom, kako i jeste najljepše. Stigla nam je i prinova. Rodio se jedan mali dječak, tako da će praznici i vrijeme provedeno zajedno biti još ljepši. Sugrađanima, prije svega, želim dobro zdravlje, ljubav i slogu sa svojim bližnjima, to je ono najvažnije, a za sve ostalo ćemo se već nekako izboriti. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: „Kukavički čin opozicije“

SNSD se odazvao pozivu na današnji sastanak, jer je zainteresovan za sudbinu Republike Srpske. Rekao je to lider SNSD...

Snažno nevrijeme pogodilo dijelove BiH

Snažno nevrijeme praćeno grmljavinom, jakim vjetrom i gradom pogodilo je okolinu Mrkonjić Grada, Kneževa, Bugojna i Viteza. Prema najavama,...

Upis na fakultet ili srednju školu, jedna od najvažniji odluka u životu: Prema istraživanju, ovo su najtraženija zanimanja u BiH

Federalni zavod za zapošljavanje želi podsjetiti na rezultate istraživanja tržišta rada 2023/2024, koje je realizovano tokom septembra i...

Proteklog vikenda održan fudbalski turnir za mlađe kategorije „Trofej SK Bambi Tuzla 2024.“ (foto)

Tuzla je za vikend bila domaćin međunarodnog fudbalskog turnira za mlađe kategorije "Trofej SK Bambi Tuzla 2024." Sport-klub "Bambi"...