NEŠIĆ, DNS: „Republika Srpska i srpski narod nikada neće dozvoliti da im drugi biraju predstavnike“

Datum:

Share post:

Nakon što su potpuno majorizovali Hrvate i izabrali im lažnog člana Predsjedništva BiH, građanski unitaristi isti scenario pripremaju i Srbima. Ukoliko je tačno da je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu, po apelaciji savjetnika Željka Komšića – Slavena Kovačevića, utvrdio da su ugrožena njegova prava jer ne može birati sve članove Predsjedništva i indirektno Doma naroda PS BiH, onda je jasna intencija da se pod plaštom građanskog majorizuju i Srbi i da se i njima biraju predstavnici. Pozivanjem na Protokol 12, koji većina zemalja nije ratifikovala, vrši se atak na dejtonsku strukturu BiH i njeno unutrašnje uređenje.

Ovim riječima je predsjednik DNS-a Nenad Nešić prokomentarisao navode federalnih medija da je Evropski sud za ljudska prava “pozitivno odgovorio na apelaciju Slavena Kovačevića“.

“Sačekaćemo da vidimo šta tačno piše u odluci, ali bez obzira šta piše jedno znam – Republika Srpska i srpski narod nikada neće dozvoliti da im drugi biraju predstavnike. BiH neće i ne može postojati na unitarističkim i centralističkim temeljima,”smatra Nešić.
Predsjednik DNS-a izrazio je žaljenje što u BiH postoje “glupi ljudi“ kojima je bitnije da drugima nanesu štetu i da komšiji crkne krava, nego da grade društvo tolerancije i međusobnog uvažavanja.

“Nijedan odgovoran i pametan čovjek nikada neće zadirati u nacionalno biće drugih i većinsku volju drugih kolektiviteta. Kakav čovjek moraš biti da te ne prihvata tvoj narod, a ti onda tužakaš svoj narod ne bi li bio nametnut voljom drugih naroda!? Neka znaju razni Slaveni Kovačevići – Republika Srpska je vječna, a likovi poput njih prolazni. BiH ima onoliko koliko se svi u njoj osjećaju komotno i ravnopravno, a ugrožavanje volje 1,2 miliona Srba iz Republike Srpske ne pruža takve osjećaje“, ocijenio je Nešić.

Na kraju, on je poručio da očekuje da će sve partije iz Republike Srpske imati isti stav i pokazati nacionalno jedinstvo braneći pravo Republike Srpske da bira svog člana Predsjedništva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

FIFA: Razmatra se odluka o izbacivanju Izraela iz fudbala

Ratno stanje na Bliskom istoku doprinijelo je hitnom sastanku u vrhu FIFA. Krovna fudbalska organizacija razmatraće da izbaci...

DODIK: „Nama nema budućnosti bez statusnog priključenja Srbiji“

Srpski narod u Srpskoj će biti izložen velikim pritiscima i nama nema budućnosti bez statusnog priključenja Srbiji, rekao...

VUČIĆ: Znam kolika je sila koja nam prijeti, ali suprotstavićemo se jače nego što su očekivali

Znam kolika je sila koja nam prijeti, znam koliko su veliki i snažni, ali jedino u šta sam...

ĐURĐEVIĆ: „Trofej Odbojkica“ – manifestacija mladosti, sporta i druženja u Bijeljini (foto)

Karavan mladosti, zabave, veselja, igre i sporta, u okviru festivala Odbojkaškog saveza Srbije pod nazivom “Trofej Odbojkica”, ''boravio''...