NEŠIĆ, DNS: „Republika Srpska i srpski narod nikada neće dozvoliti da im drugi biraju predstavnike“

Datum:

Share post:

Nakon što su potpuno majorizovali Hrvate i izabrali im lažnog člana Predsjedništva BiH, građanski unitaristi isti scenario pripremaju i Srbima. Ukoliko je tačno da je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu, po apelaciji savjetnika Željka Komšića – Slavena Kovačevića, utvrdio da su ugrožena njegova prava jer ne može birati sve članove Predsjedništva i indirektno Doma naroda PS BiH, onda je jasna intencija da se pod plaštom građanskog majorizuju i Srbi i da se i njima biraju predstavnici. Pozivanjem na Protokol 12, koji većina zemalja nije ratifikovala, vrši se atak na dejtonsku strukturu BiH i njeno unutrašnje uređenje.

Ovim riječima je predsjednik DNS-a Nenad Nešić prokomentarisao navode federalnih medija da je Evropski sud za ljudska prava “pozitivno odgovorio na apelaciju Slavena Kovačevića“.

“Sačekaćemo da vidimo šta tačno piše u odluci, ali bez obzira šta piše jedno znam – Republika Srpska i srpski narod nikada neće dozvoliti da im drugi biraju predstavnike. BiH neće i ne može postojati na unitarističkim i centralističkim temeljima,”smatra Nešić.
Predsjednik DNS-a izrazio je žaljenje što u BiH postoje “glupi ljudi“ kojima je bitnije da drugima nanesu štetu i da komšiji crkne krava, nego da grade društvo tolerancije i međusobnog uvažavanja.

“Nijedan odgovoran i pametan čovjek nikada neće zadirati u nacionalno biće drugih i većinsku volju drugih kolektiviteta. Kakav čovjek moraš biti da te ne prihvata tvoj narod, a ti onda tužakaš svoj narod ne bi li bio nametnut voljom drugih naroda!? Neka znaju razni Slaveni Kovačevići – Republika Srpska je vječna, a likovi poput njih prolazni. BiH ima onoliko koliko se svi u njoj osjećaju komotno i ravnopravno, a ugrožavanje volje 1,2 miliona Srba iz Republike Srpske ne pruža takve osjećaje“, ocijenio je Nešić.

Na kraju, on je poručio da očekuje da će sve partije iz Republike Srpske imati isti stav i pokazati nacionalno jedinstvo braneći pravo Republike Srpske da bira svog člana Predsjedništva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE za 4. oktobar: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođene TRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri bebe, dva dječaka i...

VRIJEME DANAS umjereno do pretežno oblačno

Ujutru će biti umereno do pretežno oblačno, a tek ponegde na severozapadu moguća slaba prolazna kiša. Prepodne i...

KUP RS “DR MILAN JELIĆ”: Radnik dočekuje Borac, Zvijezda 09 ide u Laktaše

Osmina finala Kupa "dr Milan Jelić" počinje sutra sa prvih pet utakmica ove faze takmičenja. Zbog drugih obaveza,...