Derventa prvi grad koji ima robote konobare (foto)

Datum:

Share post:

Grad Derventa je prvi grad u Bosni i Hercegovini koji ima robote konobare koji uslužuju goste. U restoranu “Kort Caffe” koji se nalazi u sklopu marketa Hiper Kort u Derventi gosti imaju priliku za interakciju sa pravim robotima.

Derventa je prvi grad u Bosni i Hercegovini koji je uveo vještačku inteligenciju u ugostiteljstvo. Prednost robota konobara je što u svakom momentu mogu transpotovati do osam tanjira, što je osoblju od velike pomoći i skraćuje se vrijeme čekanja narudžbe.


 
„Roboti imaju mogućnost interakcije sa gostima, te nakon što vas usluže, zahvale se, a ukoliko ih dodirnete  po glavi, nasmijaće vam se. Trenutno imamo oko desetak robota, a planirano je do kraja godine renoviramo  i „Kort kafe“ restoran u Dervišima, gdje će takođe biti dostupni naši roboti“, rekla je Nataša Mitrović, asistent marketing službe Kort marketa i dodala da najmlađi posjetioci najviše reaguju na robote, oduševe se i vole da trčkaraju za robotima i da razgovaraju sa njima.

Gosti reaguju pozitvno na robote Bele, koje se kreću lagano i bez buke ne smetajući ni osoblju ni gostima. 

„Tamo gdje ja živim u Štutgartu bio sam u dosta restorana, nisam vidio, a mislim da je to dosta pozitivna stvar, pomoć je sigurno velika za radnike, osoblje“ kaže Aleksandar, gost iz Njemačke.

„Prvenstveno roboti su vrlo dobar izum ovdje, puno pomažu konobarima, jednostavno lakše im je, lakše je konobarima  snalaziti se u ovom poslu. Mislim da je to baš onako prava  za ovo ovdje području“, smatra Andrej iz Dervente.
 
Svrha robota je da olakšaju rad osoblju, kazali su iz pomenutog restorana.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MINIĆ: Novosadski Sajam poljoprivrede prilika za poljoprivrednike iz Srpske da budu vidljiviji

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić rekao je da je Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom...

FIFA: Razmatra se odluka o izbacivanju Izraela iz fudbala

Ratno stanje na Bliskom istoku doprinijelo je hitnom sastanku u vrhu FIFA. Krovna fudbalska organizacija razmatraće da izbaci...

DODIK: „Nama nema budućnosti bez statusnog priključenja Srbiji“

Srpski narod u Srpskoj će biti izložen velikim pritiscima i nama nema budućnosti bez statusnog priključenja Srbiji, rekao...

VUČIĆ: Znam kolika je sila koja nam prijeti, ali suprotstavićemo se jače nego što su očekivali

Znam kolika je sila koja nam prijeti, znam koliko su veliki i snažni, ali jedino u šta sam...