"NPS se raspao prije nego što je krenuo" Đorđe Popović zajedno sa odborom u Brčkom napustio stranku

Datum:

Share post:

Jedan od osnivača Narodne partije Srpske Đorđe Popović zajedno sa cijelim Opštinskim odborom NPS Brčko napustio je ovu političku partiju.

se raspao prije nego što je krenuo – poručio je Popović.
U saopštenju za javnost Popović je rekao da veći dio članstva NPS-a sa područja Posavine, Majevice i Semberije ne podržava način rada odluke predsjednika stranke.

– Odluke predsjednika stranke  odstupaju od osnovnih interesa članova stranke i interesa građana Republike Srpske, kadrovska rješenja i imenovanja za nosioce kandidatske liste za najodgovornije predstavnike narodnih interesa u Republici Srpskoj na regiji Bijeljina – navodi se u Popovićevom saopštenju koji je i bivši ministar u Vladi Republike Srpske.
U saopštenju se dalje navodi da je Popović ukazao na određene nedostatke NPS-a, čije rukovodstvo od osnivanja nije provelo odgovarajuću reorganizaciju i poteze koji bi omogućili veći uticaj u političkoj sferi i povećan koalicioni kapacitet stranke.

– Narodna partija Srpske,  imala je potencijal da postane jaka politička partija i nezaobilazan faktor na političkoj sceni, zahvaljujući pogrešnim odlukama rukovodstva, udaljena je od temeljnih principa i ideja na kojima je formirana, te je odlukama predsjednika stranke nanesena nemjerljiva šteta,  što će za rezultat imati značajne posljedice na narednim izborima – ukazao je Popović u saopštenju.

TESTNA REKLAMA

Popović je izrazio žaljenje jer NPS nije narodna priča u koju je vjerovao da jeste.

– Smatram da je neprihvatljivo da budem dio stranke koja svoje kapacitete i resurse nije usmjerila na sopstevno jačanje i ostvarivanje programskih ciljeva i načela, stranke u kojoj je opšti interes podređen interesima pojedinaca i u kojoj bi moj doprinos, posvećenost i angažman bio usmjeren isključivo na omogućavanje glasova i interesa onim kandidatima koji su nezasluženo favorizovani u vrhu Narodne partije Srpske – stoji u saopštenju.

On je poželio sreću čestitim funkcionerima NPS u daljem radu.

– Žao mi je što prestaje svaka dalja saradnja sa onim čestitim dijelom funkcionera Narodne partije Srpske, kojima želim svu sreću. Istovremeno, žalim za onim aktivistima koji su dovedeni u situaciju da se svojim radom kompromituju kod članstva i građana – izrazio je žaljenje Popović.
O svom budućem političkom djelovanju, kao Narodnog poslanika u Skupštini Brčko distrikta, Popović je najavio da će, kao i do sada biti nastavljeno u interesu naroda koji mu je ukazao povjerenje dugi niz godina kao i interesima Republike Srpske.

– Podržaću one političke snage koje su iskazale spremnost da istraju na odbrani osnovnih vrijednosti koje doprinose opstanku srpskog naroda – naglasio je Popović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...