Novitović zbog Zeljkovića zaradio prekršajnu prijavu

Datum:

Share post:

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović odbio je da postupi po nalogu upravne inspekcije i razriješi partijskog kolegu Branislava Zeljkovića kojeg je postavio za svog savjetnika iako ne ispunjava uslove za tu poziciju.

Potvrdili su to za CAPITAL iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, poručujući da će zbog toga protiv Novitovića pokrenuti prekršajni postupak.

Upravni inspektor je izvršio kontrolni inspekcijski nadzor u predmetu izvršenja naloženih inspekcijskih mjera. U predmetnom inspekcijskom nadzoru utvrđeno je, da rukovodilac Republičke civilne zaštite nije izvršio inspekcijske mjere u ostavljenom roku, te je shodno članu 22. Zakona o upravnoj inspekciji upravni inspektor podnio zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornog lica pred nadležnim sudom”, kažu u ovom ministarstvu.

Ne ignoriše Novitović samo inspekciju već i medije. Na pitanja portala CAPITAL da prokomentariše zašto nije postupio po nalazu inspekcije, nije odgovorio ni nakon deset dana.

TESTNA REKLAMA

Inače, zanimljivo je da se oko slične situacije nedavno oglasio predsjednik njegove stranke Nenad Stevandić.

Komentarišući Andreu Dorić iz Socijalističke partije koja je priznala kako je uz pomoć stranke došla na rukovodeće pozicije, Stevandić je poručio da ga je zbog takvih stvari sramota.

Kvalifikacije i znanje su potpuno ponižene, jer kad jedan nekompetentan dobije posao, trojica sjajnih napuste zemlju. Mene je sramota, iako nemam ništa s tim”, kazao je nedavno on.

Upravo je Zeljković u ovom slučaju nekompetentan, a što je dokazala i inspekcija koja je reagovala po prijavi Transparency Internationala BiH pa preostaje da se vidi da li će i kako Stevandić postupiti i hoće li ga biti sramota nezakonitosti koje prave njegovi kadrovi.

Podsjećamo, Upravna inspekcija Republike Srpske utvrdila je da Zeljković ne ispunjava uslove da bude stručni savjetnik u Civilnoj zaštiti jer je završio farmaceutski fakultet koji nije predviđen za tu poziciju.

Portal CAPITAL otkrio je sredinom aprila ove godine kako je Novitović pod izgovorom povećanog obima posla “rehabilitovao” Zeljkovića, nakon što je ovaj izašao iz pritvora u kojem je završio zbog sumnje u sporne javne nabavke za vrijeme dok je bio direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

VOJIN MITROVIĆ: IZBORI 2. OKTOBRA NISU OBIČNI NEGO REFERENDUM ZA ILI PROTIV RS

Nosilac poslaničke liste SNSD iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović poručio je večeras u Gornjem Magnojeviću da izbori...

TRIBINA SNSD U MAGNOJEVIĆU: GRAĐANI ZNAJU VAŽNOST IZBORA ZA REPUBLIKU SRPSKU

Nosilac poslaničke liste Saveza nezavisnih socijaldemokrata za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović poručio...

PETROVIĆ: Sugrađani, podržite sutra Centralni miting SDS, PDP i Pokreta za pravdu i red na bijeljinskom Gradskom trgu (video)

Nosilac liste SDS za narodnog poslanika u NSRS za Izbornu jedinicu 6, Ljubiša Petrović poziva sve sugrađane Bijeljine...

BIJELJINA: Nikad nije kasno početi s novom vrstom sporta

Nikad nije kasno početi s novom vrstom sporta - Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada...