Novi projekti za mlade u Ugljeviku: Potpisani ugovori za realizaciju šest projekata Omladinke banke

Datum:

Share post:

U Ugljeviku su danas potpisani ugovori za realizaciju šest projekata Omladinske banke vrijednosti 19.000 KM.

Projekti koji su danas potpisani su-uređenje Doma kulture, recikliraj, profitiraj, Zabrđe e-library, Alas trenira, opremanje trga u ulici Starine Novaka i sanacija svlačionica FK “Rudar” iz Ugljevika i uređenje prostora oko stadiona.

Zamjenik načelnika opštine Ugljevik Vanja Zekić rekla je da će se za ovu namjenu izdvojiti iz lokalnog budžeta 5.940 KM.

Zekićeva je najavila nastavak saradnje sa Omladinskom bankom Ugljevik i Fondacijom “Mozaik”.

-Na ovaj način se stvara zdravo područje gdje omladinci mogu da izraze svoje ideje, da ih impementiraju u praksi i na taj način podižu svijest koliko je bitno da se omladina aktivira da bude vrijedna i kreativna-rekla je Zekićeva.

Ona je dodala da je memorandumom o saradnji planiran iznos od 5.400 KM iz budžeta opštine Ugljevik te da je  današnjim potpisivanjem aneksa 1 dodatno obezbjeđeno 540 KM.

Direktor programa Omladinske banke iz Fondacije “Mozaik” Željko Pauković rekao je da će se projekti implementirati u gradskom dijelu opštine ali i u ruralnom dijelu.

-Ponosni smo na saradnju sa opštinom Ugljevik već sedmu godinu zaredom  gdje je podržano dva mikrobiznisa iz kojih su kreirana dva radna mjesta i 29 projekata ukupne vrijedni 73.000 KM koje je realizovalo oko 600 mladih ljudi-rekao je Pauković.

On je podsjetio da su opština Ugljevik i Fondacija “Mozaik” potpisali memorandum o saradnji 2023-2026 godinu za podršku programu Omladinke banke gdje će zajedno izdojiti 61.000 KM za 21 projekat i četiri mikrobiznisa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

JEFTIĆ: Ističe vrijeme za kompromis boraca i vlasti, ulica je rješenje, ako ne bude dogovora

Ukoliko vlasti ne ispoštuju ono što je dogovoreno, a tiče se poboljšanja statusa i materijalnog položaja boraca Vojske...

Šta donose izmjene Zakona o poljoprivrednim zadrugama u Srpskoj?

Vlada Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama, koje imaju cilj...

U BIJELJINI PREDAVANJE O VAR TEHNOLOGIJI BH SUDIJAMA

U organizaciji FS BiH u Etno selu Stanišići danas je održan teoretski seminar o VAR/AVAR tehnologiji za sudije...

Na današnji dan – 2. jun

Danas je utorak, 2. jun, 153. dan 2023. Do kraja godine ima 212 dana. 1624. - Rođen poljski vojskovođa...