''NIKAD NEĆU NAPUSTITI SDS'': Mićić poručio da je sporazum sa SNSD ekonomski

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je danas da nikada neće napustiti SDS, te da predmet sporazuma o kojem se ovih dana govori nije političke već ekonomske prirode. 

“Prvo da vam kažem istinu, nikada neću napustiti SDS. Neću preći u SNSD. Predmet našeg sporazuma nije politički, već ekonomski.  I dalje radimo na tome”, rekao je Mićić.  

Mićić smatra da oni koji su protiv sporazuma ne vole Semberiju i Bijeljinu, te da ne razmišljaju o odgovornosti koju lokalna zajednica i vlast imaju prema građanima.

“Svi koji su protiv sporazuma ne vole svoj grad, ne vole Semberiju i ne razmišljaju da je najbitnije da smo odgovorni prema građanima, te da mi u lokalnoj zajednici treba da radimo, prije svega, projekte”, rekao je Mićić.

TESTNA REKLAMA

Mićić je istakao da se u sporazumu nalazi 12 projekata od velikog značaja za Bijeljinu, te da se nigdje ne govori o prelasku u drugu partiju ili visokoj politici.

“Na prvoj stranici sporazuma je 12 projekata, a među njima prvi je ovaj o kojem danas pričamo, auto-put, gas i svi projekti koji su značajni za grad. Tema sporazuma su projekti koji u narednom periodu treba da se urade. U sporazumu se ne govori nigdje o nekakvom prelasku ili političkoj priči, a pogotovo ne o visokoj politici. Naravno, možda i ja imam milion primjedbi na funkcionisanje, kada je riječ o zakonima, donošenju poreske politike, ali nije posao lokalne zajednice da to radi. Ostajem pri tome da visoku politiku treba da vode vrh stranke, narodni poslanici i poslanici u Parlamentu BiH, a mi da se bavimo lokalnim temama”, rekao je Mićić koji tvrdi da su njegov jedini motiv, kada je riječ o sporazumu, projekti, te da je to, kako je rekao, cjelokupan sporazum.

“Moj jedini motiv oko sporazuma su bili upravo ti projekti i to je kompletan sporazum. Čuli ste i koliko sam ja obaviješten da je i gospodin Dodik na posljednjem presu govorio na tu temu”, rekao je Mićić.

U kontaktu sam sa Šarovićem
Mićić kaže da se čuje sa predsjednikom SDS Mirkom Šarovićem, te da je cijela priča oko njega i SDS zasnovana više na galami nego na činjenicama.

“Sutra imam Predsjedništvo stranke. Naravno, čujem se sa mojim predsjednikom.  I kad sam bio u Njemačkom, čuo sam se sa gospodinom Šarovićem. Tu malo više ima buke, galame, priče, malo je naduvano. Generalno, rekao sam prvu rečenicu i ponoviću je, niti sam imao namjeru, niti želim da napustim SDS, pogotovo ne da prelazim negdje. Želim da u gradu, ako je moguće, napravim još lijepih stvari, kao što smo napravili kanalizaciju, zaobilaznicu, bolnicu, fakultet, Centar za kulturu, mnogo lijepih stvari. To je moj jedini motiv. Imam dovoljno godina i ozbiljan sam čovjek. To što vama treba medijskih, bombastičnih, atraktivnih stvari, ja vas razumijem, nema nikakvih problema. Malo je sve to upakovano”, izjavio je Mićić.

Na pitanje da li će SDS napustiti njega, pošto on neće SDS, Mićić je rekao da ne zna i da će se to tek vidjeti.

“To ne znam, to ćemo vidjeti. Mi danas pričamo o projektu koji je infrastrukturno najznačajniji u našem gradu i nemate pitanja za auto-put, a imate pitanja kako će se i šta desiti u SDS. Desiće se kako će se desiti. Rekao sam vam istinu, kako jeste i to stoji i na papiru. Mi ćemo u narednom periodu raditi sve kao što sam i dosad radio, zadnjih 20 godina, da uradimo lijepe stvari i lijepe projekte za naš grad. Tako ćemo nastaviti”, rekao je Mićić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...