BIJELJINSKI KORIDOR: NEZADOVOLJINI PRIVREDNICI I MJEŠTANI – nemamaju prilaz svojim objektima – tražiće odgovornost nadležnih

Datum:

Share post:

Mještani i vlasnici lokala u dijelu Ulice Stefana Dečanskog u Bijeljini su nezadovoljni jer, kako kažu, tokom radova na koridoru nije im obezbijeđen prilaz njihovim objektima, zbog čega će tražiti odgovornost nadležnih. Iz bijeljinskog preduzeća „Bijeljina put“ kažu da je nemoguće raditi ovakve poslove bez totalne obustave saobraćaja te mole građane za strpljenje i razumijevanje.

Poslije pisanja portala InfoBijeljina da dinamika izvođenja radova teče kako je i planirano, o čemu smo izvještavali prilikom skorašnjeg izlaska gradonačelnika Ljubiše Petrovića na teren, obratili su nam se nezadovoljni vlasnici i zakupci lokala u dijelu Ulice Stefana Dečanskog, gdje se izvode radovi. 

Oni negoduju jer se, kako tvrde, radovi  ne izvode onako kako je iz Gradske uprave obećano, a to je da će biti obezbijeđen prilaz lokalima i dostavnim vozilima sa jedne ili sa druge strane ulice kako dinamika radova bude tekla. 

Mještani za portal InfoBijeljina kažu da je nekoliko privrednih subjekata trajno zatvorilo svoje radnje, a do nekih se ni pješke ne može prići kako bi radnici makar došli na posao ukoliko uopšte imaju šta i raditi. 

Mještani takođe smatraju da je ulica dovoljno široka i da se pristup mogao obezbijediti malim dostavnim vozilima, ali kako tvrde, zbog neuređenosti gradilišta pristup nije moguć ni pješačkom stazom, a o nekom dostavnom vozilu da se i ne govori.  

Naglasili su, ukoliko se u narednih par dana ne riješe prilazi lokalima, privrednici će preduzeti radikalnije mjere. Takođe će, kako kažu, tražiti i odgovornost od izvođača radova i Gradske uprave.

Iz bijeljinskog preduzeća „Bijeljina put“ kažu da su upoznati sa nezadovoljstvom pojedinih privrednika proteklih dana zbog izvođenja radova.

„Naravno, svima je nezgodno kada su mašine ispred objekta, ali evo ovim putem ih molimo za strpljenje. Za desetak dana će biti završeni zemljani radovi, i onda slijedi priprema tamponskog sloja za prvi sloj asfalta. Evo mi smo im u četvrtak napravili jedan putni prelaz, da mogu preći autom“, rekao je za InfoBijeljina Nemanja Đaković, direktor preduzeća Bijeljina put.
On dodaje da je jednostavno nemoguće raditi ovakve poslove bez totalne obustave saobraćaja.
„Ostalo je još nekih 40tak metara cjevovoda da uradimo. Tu su i provjere istih, da li gdje pušta voda, zatim imamo geodetska ispitivanja, da se zna gdje su cijevi postavljenje, jer se cijevi ne smiju zatrpati dok ne prođe faza ispitivanja. Ne želimo da nakon asfaltiranja dođemo u situaciju da nam negdje cijevi puštaju vodu, pa da moramo ponovo kopati“, rekao je Đaković.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS pretežno oblačno

Ujutru umereno do pretežno oblačno. Ponegde je moguća magla ili niska oblačnost. Na zapadu kiša ili pljusak koji...

U Pučilama kod Bijeljine Zdravko Perić i Nemanja Makić napravili Farmu „5 jaja“ sa slobodnim uzgojem kokošaka (foto, video)

Nešto novo u Semberiji je Farma pod nazivom "5 jaja" koju su napravili mladi Zdravko Perić i Nemanja...

BIJELJINA: Predstavnicima Glazbene škole ’’Ivana Plemenitog Zajca’’ iz Mostara uručena jedna od glavnih nagrada VIII Internacionalnog festivala muzike „Primavera“ (foto)

U Bijeljini je danas predstavnicima Glazbene škole ’’Ivana Plemenitog Zajca’’ iz Mostara uručena harmonika Bugari Armando model Nemo...

Potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustafa Gradaščević organizovao prijem za uspješnu učenicu Halimu Aletović

Danas je Gradskoj upravi potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustafa Gradaščević organizivao prijem za učenicu petog razreda osnovne škole...