NEŠIĆ DNS: Pozivam Dodika i zvaničnike Srpske da se ograde od Galijaševićevog napada na Vučića i Srbiju

Datum:

Share post:

Predsjednik DNS Nenad Nešić pozvao je lidera SNSD-a Milorada Dodika i zvaničnike Republike Srpske da se ograde od sramotnog vidovdanskog napada Dževada Galijaševića na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i tamošnju vlast. Nešić je zatražio da institucije Republike Srpske raskinu sve honorarne ugovore sa Galijaševićem, jer srpski narod ne treba da plaća one koji remete odnose sa Srbijom.

“Ćutao sam čitav jedan dan, očekujući da će se rukovodstvo Republike Srpske ograditi od ove skandalozne izjave. Nažalost, nisu to učinili. Iako nemamo ništa zajedničko sa režimom u Srpskoj, osjećam potrebu da se zbog ovog skandala javno izvinim i predsjedniku Vučiću i građanima Srbije“, istakao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

“Znamo da je Galijašević mjesečno iz budžeta Republike Srpske primao preko 2.500 KM. Nedopustivo je da građani Republike Srpske plaćaju i budu sponzori remećenja odnosa sa Srbijom. Nisam vidio niti se sjećam da je Galijašević pisao pamflete kritike režima u Srpskoj kada nam je Srbija obezbjeđivala medicinske stalke, maske i vakcine. Zašto njih tada nije pitao zašto su nesposobni i zašto se ne ugledaju na Srbiju!?“, konstatuje Nešić.

Prvi čovjek DNS-a ističe da je sramotno na veliki pravoslavni i srpski praznik Vidovdan tako podmuklo napadati rukovodstvo Srbije, a istovremeno u njih gledati i nadati se pšenici, nafti i pomoći u teškoj ekonomskoj krizi.

“Sreća pa se na čelu Srbije nalazi razuman čovjek koji neće dozvoliti da narod u Republici Srpskoj ispašta zbog neodgovorne vlasti. Izbori su blizu, pa ćemo nakon oktobra imati vlast koja povezuje i miri, umjesto ovih što svađaju i dijele“, kaže Nešić.
On smatra da je besramno i bezobrazno Srbiju dovoditi u kontekst sankcija funkcionerima Srpske i te sankcije nazivati “sankcijama Srpskoj“.

“Protivnik sam bilo kakvih sankcija bilo kome, ali ne vidim šta Srbija ima sa sankcijama SAD!? To nisu sankcije Srpskoj jer niko do tih ljudi nije Republika Srpska. Nekada je na tim listama bilo na stotine funkcionera, pa se nikada nije govorilo da su to sankcije Republici Srpskoj“, ističe Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Srpska bogatija za 16 beba

POVEZANE VIJESTI

Srpska bogatija za 16 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 16 beba, sedam djevojčica i devet dječaka. U Doboju je...

Prije 15 godina Samsung je predstavio svoj prvi Android smartfon

Samsung je najveći smartfon brend na svijetu i tu krunu drži već više od decenije. A sve je...

Zemljotres jačine 4,5 stepeni sinoć pogodio Bihać

Zemljotres jačine 4,5 stepeni pogodio je večeras oblast kod Bihaća, javio je Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC). Potres se...

VRIJEME DANAS oblačno uz povremene sunčane periode

Ujutru i prepodne na jugu oblačno uz povremenu kišu, u ostalim predelima suvo uz sunčane periode. Tokom jutra...