Prije 15 godina Samsung je predstavio svoj prvi Android smartfon

Datum:

Share post:

Samsung je najveći smartfon brend na svijetu i tu krunu drži već više od decenije. A sve je počelo sa kompanijinim prvim Android telefonom.

Prvi Samsungov Android smartfon bio je i7500 Galaxy, koji je najavljen prije više od 15 godina i utro je put za uspjeh južnokorejske kompanije na tržištu smartfona, prenosi b92.

Telefon i7500 Galaxy je najavljen 27. aprila 2009. godine a u prodaji se našao tokom juna iste godine. Stigao je šest mjeseci nakon prvog Android smartfona: T-Mobile G1, koji je kreirao HTC.

Za razliku od većine drugih smartfona (kao i svih drugih Android i IOS uređaja), i7500 Galaxy je imao OLED ekran i veću bateriju. Ono što je još značajnije, koristio je originalni Android i Qualcomm MSM7200A procesor.

Smartfon je imao 3,2-inčni OLED ekran sa HVGA rezolucijom. Uz Qualcomm procesor, koristio je i 128MB RAM-a, 8GB skladišnog prostora i slot za microSD kartice.

Imao je unapred instaliran Android 1.5 operativni sistem. Na poleđini se nalazila 5MP kamera sa autofokusom, ali nije imao prednju kameru. Imao je i kompas, GPOS, 3.5mm priključak za slušalice i microUSB port.

Godinu dana kasnije, Samsung je lansirao legendarni i9000 Galaxy S (popularan kao Galaxy S) što je kompaniju vinulo u nove uspehe.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ELEKTRO BIJELJINA: U nedjelju godišnji remont u Zvorniku

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti: "Radnici „Elektro-Bijeljine“ nastavljaju sa remontima najvećih elektroenergetskih postrojenja u Podrinju, tako da će...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođene TRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri bebe, odnosno jedna djevojčica...

SERVISNE INFORMACIJE za 17. maj: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...