„Ne mogu biti opozicija Srpskoj“ Nešić iskreno o sastanku s Dodikom i obnovi saradnje DNS i SNSD

Datum:

Share post:

Partnerstvo SNSD i DNS, koje je prekinuto prije dvije godine, obnovljeno je nakon susreta predsjednika stranaka Milorada Dodika i Nenada Nešića.

Sčetiri poslanika Demokratskog narodnog saveza SNSD će ipak imati dvotrećinsku većinu u NSRS, potrebnu za podršku mehanizmu zaštite vitalnog nacionalnog interesa koju u budućnosti bude koristila članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

– Ja ne mogu biti opozicija Srpskoj. I tokom izbornog procesa zagovarao sam srpsko jedinstvo, zajednički nastup na nivou BiH i odbranu ustavnih nadležnosti RS. Danas kad se sve ovo dešava na međunarodnoj sceni, kad imamo stalni pritisak da se određene institucije i nadležnosti prenesu s nivoa RS na nivo BiH, smatram da nam je neophodno jedinstvo unutar srpskog nacionalnog korpusa i unutar RS – kaže Nešić za Avaz u odgovoru na pitanje zašto je donio ovakvu odluku.

Dodaje da se dogovor s Dodikom i sastoji u tome, a učešće DNS u vlasti biće dogovoreno do naredne sjednice.

– Stranački organi će odlučiti ko će biti na kojoj poziciji. Normalno, kao predsjednik DNS, očekujem da me stranački organi podrže za najvišu moguću poziciju koja pripadne DNS – dodaje Nešić.

Potreban dogovor

U vrijeme velike ekonomske, ali i globalne geopolitičke krize predsjednika DNS pitali smo imaju li političari u RS u planu jačati i institucije države, bez kojih nema jedinstvenog odgovora na probleme.

– Moramo shvatiti da naši građani, bez obzira na to da li to bili Bošnjaci, Srbi, Hrvati, žele bolji život u BiH i mi smo dužni da im to omogućimo, ali mora prestati stalno atakovanje na institucije RS i da tu snagu koju koristimo za napad iskoristimo da unaprijedimo živote naših ljudi – ističe Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Bijeljine posjetio Mjesne zajednice Čengić, Obrijež, Gornju i Srednju Čađavicu (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović sa saradnicima je obišao Mjesne zajednice Čengić, Obrijež, Gornju i Srednju Čađavicu te se...

NEŠIĆ: Bošnjački ministri tražili dodatno usaglašavanje o sastavu pregovaračkog tima sa Fronteksom

Vanredna telefonska sjednica Savjeta ministara o prijedlogu sastava pregovaračkog tima sa Еvropskom agencijom za graničnu i obalsku stražu...

Rukometašice Srbije preko Čilea izborile drugu fazu Svjetskog prvenstva

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u narednu fazu Svjetskog prvenstva pošto je u meču trećeg kola Grupe...

LOPARE: STRUČNI SKUP O UPRAVLJANJU STAKLENIM OTPADOM

U Loparama je održan stručni skup iz oblasti upravljanja staklenim otpadom, koji je organizovalo lokalno Javno komunalno preduzeće...