NB ''Filip Višnjić'' i Američki kutak Bijeljina uručili novogodišnje paketiće učenicima sa poteškoćama u razvoju

Datum:

Share post:

U organizaciji JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ i Dalibora Todorovića, koordinatora Američkog kutka u Bijeljini, učenicima sa posebnim obrazovnim potrebama koji pohađaju Specijalnu nastavu u JU Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ Bijeljina, uručeni su novogodišnji paketići

U prostorijama JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić” Bijeljina  u prošloj godini je održana “Novogodišnja radionica” u kojoj su učestvovali učenici sa posebnim obrazovnim potrebama, koji pohađaju Specijalnu nastavu u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”. Radionici su prisustvovali i njihovi roditelji i defektolozi. Vršilac dužnosti direktora JU  Narodna biblioteka "Filip Višnjić" Bijeljina Petra Rajković navela je da, za razliku od prošle, ove godine nisu  bili u mogućnosti održati radionicu i obradovati učenike zbog pandemije korona virusa  i svih preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i svih nadležnih republičkih institucija, te Gradskog kriznog štaba.

„Pandemija nas je usporila i ograničila ali nas nije zaustavila u  željama da obradujemo  drugare koji su u našoj biblioteci prošle godine imali tri radionice“, ističući da ova ustanova posebnu pažnju u svom radu usmjerava ka licima sa posebnim potrebama i licima sa invaliditetom.Takođe, značajna pažnja posvećuje se organizaciji radionica sa učenicima sa posebnim obrazovnim potrebama koji pohađaju specijalnu nastavu i ove aktivnosti će se u bijeljinskoj biblioteci nastaviti i u narednoj godini, naglasila je Rajkovićeva.

Biblioteka ih nije zaboravila te je uz nesebičnu podršku Dalibora Todorovića, koordinatora „Američkog kutka“  u Bijeljini, novogodišnje paketiće za učenike sa posebnim obrazovnim potrebama JU Osnovne škole “Vuk Karadžić“  Bijeljina, uručila učenicima u prisustvu  defektologa u dvorištu njihove škole. Paketiće su učenicima uručili  bibliotekar Ruža Avakumović i sekretar ustanove Aleksandra Jović.

Petra Rajković se zahvalila  koordinatoru „Američkog kutka“  na učešću i saradnji u organizovanju dodjele paketića i naglasila da će saradnja sa učenicima i defektolozima Osnovne škole "Vuk Karadžić" Bijeljina biti nastavljena i u narednoj godini poštujući propisane mjere, sa nadom da će sljedeća godina doći sa ublažavajućim mjerama i da će se vrata biblioteke širom otvoriti bez ograničenja kao u godinama prije pandemije.

JU  Narodna biblioteka "Filip Višnjić" Bijeljina svim svojim sugrađanima i korisnicima Biblioteke želi srećne novogodišnje i božićne praznike.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor:desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GORDANA GAJIĆ: Rana sjetva kukuruza nosi prednosti, ali i rizike

Ovogodišnji vremenski uslovi omogućili su veoma ranu proljećnu sjetvu u Semberiji, te je kukuruz, kao najzastupljenija ratarska kultura,...

VUJNOVIĆ: Kangoo Jumps je preporučljiv za sve uzraste (video)

Kangoo jumps je intenzivan visokomotivacioni trening koji aktivira mišiće cijelog tijela. "To je program koji je namjenjen kako...

Pokret za Bijeljinu sutra će se družiti sa sugrađanima i tradicionalno vršiti podjelu vaskršnjih jaja

Sutra, 3. maja u 10.00 časova, kod ulaza u Zelenu pijacu (pored San Marka) članovi Pokreta za Bijeljinu,...

Nevrijeme ponovo pogodilo Dubai – Kiša pada od noćas, uveli škole na daljinu

Ujedinjeni Arapski Emirati opet su na udaru velike količine padavina o čemu svjedoči kiša koja u Dubaiju pada od...