NA DANAŠNJI DAN u Sarajevu otvorene 14. zimske Olimpijske igre – prve u Jugoslaviji

Datum:

Share post:

Na današnji dan 8. februara 1942. godine u manastiru Ostrog skupština crnogorskih i bokeljskih patriota je u Drugom svjetskom ratu pozvala sve rodoljube na jedinstvo u oružanoj borbi protiv fašističkih okupatora, bez obzira na ranije političke i partijske podjele.

Istog dana, 1984. godine u Sarajevu otvorene su 14. zimske Olimpijske igre – prve u Jugoslaviji, na kojima su učestvovali sportisti 49 država, najviše do tada u istoriji zimskih igara.

U Tirani, glavnom gradu Albanije 1997. godine policija je pribjegla sili nad hiljadama demonstranata protiv vlade koja je omogućila poslovanje privatnih štedionica prema „piramidalnoj šemi“, čiji je slom odnio životne ušteđevine desetina hiljada Albanaca.

SRJ dobila je status posmatrača u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji /WTO/ 2001. godine čime je zvanično započeo proces prijema SRJ u punopravno članstvo ove organizacije.

Istog dana, 2006. godine organizovani su masovni protesti muslimana zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda u danskoj štampi. U Sarajevu demonstranti su spalili zastave Norveške i Danske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODIJELJENI VASKRŠNJI DAROVI EPISKOPA FOTIJA

U susret proslavljanju Praznika Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, blagoslovom Episkopa zvorničko-tuzlanskog Gospodina Fotija, jerej Branislav Nedić, protođakoni Nemanja...

Bijeljina postaje turistička destinacija

Osim velikih gužvi, u Bijeljini je primjetan i povećan broj turista u prazničnim danima. To govori u prilog...

Vučević prvi zvanični susret na novoj funkciji obavio sa Patrijarhom Porfirijem

Predsjednik Vlade Miloš Vučević izjavio je danas da mu je drago što je svoj prvi zvanični sastanak na...

VIŠKOVIĆ: Srpska je finansijski stabilna

Srpska je finansijski stabilna. Od kraja 2018. godine do danas penzije su povećane za 60,1 odsto, a plate...