MUP: Novi izvještaj o neregularnostima na biračkim mjestima u BIJELJINI

Datum:

Share post:

BANJALUKA – Štabu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske /MUP/ „Izbori 2020“ prijavljeno je danas više incidenata na glasačkim mjestima.

Policijski službenici Policijske stanice Pale uhapsili su lice čiji su inicijali S.N. iz ove opštine, jer se u neposrednoj blizini glasačkog mjesta Koran oglušilo na zakonito izdato naređenje da napusti prostor neposredne blizine glasačkog mjesta, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

TESTNA REKLAMA

S.N. je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru, a na biračkom mjestu došlo je do petominutnog prekida glasanja.

Na glasačkom mjestu u opštini Istočna Ilidža došlo je do petominutnog prekida glasanja, jer je lice čiji su inicijali B.M. u glasačku kutiju pokušalo da ubaci popunjene glasačke listiće, a iz objekta da iznese nepopunjene listiće.

Glasački materijal preuzeli su pripadnici Opštinske izborne komisije Istočna Ilidža, a Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo se izjasnilo da je riječ o krivičnom djelu izborna krađa.

Policijska stanica Bratunac zaprimila je pisanu prijavu lica čiji su inicijali R.S, nezavisnog kandidata za načelnika ove opštine, o kršenju Izbornog zakona.

Lice R.S. je prijavio izbornu krađu, kršenje Izbornog zakona i kupovinu glasova od lica čiji su inicijali N.M, B.G. i K.G.

O svemu je informisano Okružno javno tužilaštvo Bijeljina koje je naredilo dostavljanje izvještaja o preduzetim mjerama i radnjama

Događaji su prijavljeni do 15.00 časova.

Zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata radiće danas do 19.00 časova, navodi se u saopštenju.

Izvor: www.nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...