MITROVDANSKI VAŠAR BIJELJINA: Najbitnije je da jelo prvo zadovolji čulo vida, mirisa, pa tek onda ukusa (video)

Datum:

Share post:

Slijedeći tradiciju organizovanja nekadašnjih jesenjih vašara,  u Bijeljini je i ove godine organizovan 15. Mitrovdanski narodni sabor pod nazivom “Mitrovdanski vašar 2022.”, sa nizom raznovrsnih sadržaja kojim su predstavljeni tradicija, spojena sa sadašnjošću i gastrokultura semberske regije i okoline.

Sabor je bio revijalno-takmičarskog karaktera, gdje su se prijavljeni takmičari takmičili ko će da skuva bolji svadbarski kupus.

Milun Tošić iz Mrčajevaca bio je član žirija i, kako kaže, svake godine dođe u Bijeljinu, jer voli Semberiju i ovu manifestaciju.

„Priznajem da se popravlja situacija, omasovljava se manifestacija. Kao član žirija, moram da kažem da je kod svadbarskog kupusa, pri ocjenjivanju, najvažnije da porcija bude lepo sipana i da se na taj način zadovolji čulo vida. Nakon toga ide čulo mirisa, pa tek onda ukusa. Ne treba zanemariti ni radno mesto – štand. Potrebno je da postoji tim koji sačinjavaju najmanje tri člana – zna se ko je kuvar, ko ložač, ko konobar. Znači, važno je da uz lonac budu najmanje tri osobe“, rekao je Tošić za portal Dešavanja u Bijeljini. 

Tošić objašnjava da je upravo kuvana hrana – zdrava hrana. Kako kaže, omladina više voli brzu hranu, a to su hibridi i GMO.

„U jelima koja se kuvaju po četiri do pet sati, sigurno nema hibrida i GMO. Potrebno je što više kuvane hrane da jedemo da bismo bili zdraviji“, zaključio je Tošić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...