MITROVDANSKI VAŠAR BIJELJINA: Najbitnije je da jelo prvo zadovolji čulo vida, mirisa, pa tek onda ukusa (video)

Datum:

Share post:

Slijedeći tradiciju organizovanja nekadašnjih jesenjih vašara,  u Bijeljini je i ove godine organizovan 15. Mitrovdanski narodni sabor pod nazivom “Mitrovdanski vašar 2022.”, sa nizom raznovrsnih sadržaja kojim su predstavljeni tradicija, spojena sa sadašnjošću i gastrokultura semberske regije i okoline.

Sabor je bio revijalno-takmičarskog karaktera, gdje su se prijavljeni takmičari takmičili ko će da skuva bolji svadbarski kupus.

Milun Tošić iz Mrčajevaca bio je član žirija i, kako kaže, svake godine dođe u Bijeljinu, jer voli Semberiju i ovu manifestaciju.

TESTNA REKLAMA

„Priznajem da se popravlja situacija, omasovljava se manifestacija. Kao član žirija, moram da kažem da je kod svadbarskog kupusa, pri ocjenjivanju, najvažnije da porcija bude lepo sipana i da se na taj način zadovolji čulo vida. Nakon toga ide čulo mirisa, pa tek onda ukusa. Ne treba zanemariti ni radno mesto – štand. Potrebno je da postoji tim koji sačinjavaju najmanje tri člana – zna se ko je kuvar, ko ložač, ko konobar. Znači, važno je da uz lonac budu najmanje tri osobe“, rekao je Tošić za portal Dešavanja u Bijeljini. 

Tošić objašnjava da je upravo kuvana hrana – zdrava hrana. Kako kaže, omladina više voli brzu hranu, a to su hibridi i GMO.

„U jelima koja se kuvaju po četiri do pet sati, sigurno nema hibrida i GMO. Potrebno je što više kuvane hrane da jedemo da bismo bili zdraviji“, zaključio je Tošić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Pred prepunom salom Centra za kulturu „Semberija“ održana Manifestacija inkluzivnog karaktera „Zajedno možemo sve. Baš sve!“ (foto)

Večeras je u Centru za kulturu Semberija pred prepunom salom organizovana manifestacija inkluzivnog karakterwa pod nazivom "Zajedno možemo...

Gradonačelnik Bijeljine posjetio preduzeće ’’Patriot’’ (foto)

Gradonačelnik Bijeljine posjetio je juče (petak, 02 decembar 2022.) preduzeće ’’Patriot’’ koje zapošljava ratne vojne invalide iz Odbrambeno-otadžbinskog...

NEŠIĆ, DNS: Vukanovićev poslanik nije glasao za kandidata PDP

Lider DNS-a Nenad Nešić komentarisao je glasanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske za izbor delegata u Domu naroda...

U Beogradu promovisane knjige o stradanju djece u Srpskoj tokom rata

Monografija "Djeca žrtve rata" i knjiga "Šta su skrivile" autora Nikole Borkovića predstavljene su danas u beogradskom Centru...