MIRKO MARINKOVIĆ: Sasvim je realno da igramo finale Plej-ofa

Datum:

Share post:

Mirko Marinković, najbolji strijelac Radnika iz Bijeljine u drugi dio sezone ulazi sa 14 pogodaka, samo jednim manje od prvo strijelca lige Bilala Jelića. O nastavku sezone, planovima i pred derbi protiv Salinesu govorio je za futsal.ba.

U oktobru smo u Tuzli gledali odličnu utakmicu koja je završila 2:2 na otvaranju sezone. Obe ekipe su u nastavku prvenstva pokazale mnogo i sada je pred nama derbi kola.

„Mi poštujemo ekipu Salinesa i njihovog šefa Predraga Rajića kojeg lično poznajem, jer mi je bi trener u Salinesu, ali svaku utakmicu idemo na pobjedu. Salines je kompaktna, taktički potkovana ekipa, ali naš sistem igre je naša prednost“, rekao je Marinković.

Zimske pripreme Bjeljinci privode kraju i s nestrpljenjem čekaju početak prvenstva.

„Što se tiče priprema sve je proslo oke, svi igrači su spremni i jedva čekaju nastavak prvenstva. Nemamo povrijeđenih, što je najvažnije, svi su zdravi. Mi smo kao ekipa pokazali mnogo, a sve to postigli smo timskom igrom i dobrom atmosferom u ekipi“, kaže Marinković.

U Radniku se uzdaju u ekipu koja igra od početka i vode se parolom da pobjedički tim ne treba mijenjati.

„Što se tiče prelaznog roka mi ostajemo sa istim igračkim kadrom i teško bi se neko uklopio u naš sistem igre“, navodi Mirko.

Radnik je pokazao da je ekipa zrela za najvišu poziciju ove sezone i svjesni su toga, ali pravi izazovi su tek pred njima.

„Naša su očekivanja su da igramo finale plej-ofa – što je prema onom što smo u prvih devet kola pokazali sasvim realno“, istakao je Marinković.

Marinković je najvažnija karika u ekipi Radnika, čak i kad ekipu ne ide, njegovi golovi ne izostaju i dolazi do rezultata. Njegovo iskustvo je presudno da Radnik funkcioniše bez greške.

„Moj posao je da dajem golove i nadam se da ću tako nastaviti i u drugoj polusezoni prvenstva. Rezultati koje ostvarujemo su plod timske igre. Teške utakmice su ispred nas, ali smo svjesni svoje kvalitete i rješavaćemo protivnika po provitnika“, zaključuje Marinković.

Utakmica 10. kola Premijer futsal lige BiH između Radnika i Salinesa igra se u nedjelju od 19 časova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: futsal.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

VIŠNJIĆ DJELOM SABIRAO ROD: U Ugljeviku svetkovina u čast Filipa Višnjića (foto)

I imenom, i djelom, i riječju, i pesmom, i divnim zvukovima gusala u njegovim rukama, i ljubavlju prema...