MILOŠ STEVANOVIĆ: Kompanija “PAVGORD“ planira da oživi “ŽITOPROMET“

Datum:

Share post:

Pravni zastupnik kompanije „Pavgord“ iz Foče, Miloš Stevanović, za portal Dešavanja u Bijeljini rekao je da se kompanija pored ulaganja značajnih sredstava u kupovinu „Naše banke“, okrenula strateškom ulaganju ka „Šećerani“ i „Žitoprometu“.

„Od momenta otvaranja stečajnog postupka „Žitoprometa“, „Pavgord“ je izvršio otkup preko 80 odsto svih potraživanja koji su postojali prema fabrici. Možemo da kažemo da firma zaista vrlo kvalitetno vlada svom imovinom, odnosno potraživanjima koje je uspjela da preuzme do sada. Ono što je posebno važno za građane Bijeljine i bivše radnike „Žitoprometa“ je to da je „Pavgord“ od Poreske uprave otkupio sva njihova potraživanja, uključujući doprinose za zdravstveno, penziono i socijalno osiguranje. Zaista možemo da budemo jako srećni, jer su uvezani porezi i doprinosi za radnike i oni su konačno u prilici da ostvare sva svoja prava kod državnih organa i moći će da dobijaju mjesečne naknade od Zavoda za zapošljavanje. Pored toga, mi ćemo, čim krene proizvodnja u fabrici (želja „Pavgorda“ je da se putem stečajnog postupka to i završi), ponuditi svim bivšim radnicima mogućnost da se vrate na posao i da krenu sa radom na svojim pozicijama kao što je bio slučaj ranije“, istakao je Stevanović.

 
Pravni zastupnik „Pavgorda“ je dodao da „Pavgord“ planira da pokrene proizvodnju u „Žitoprometu“ u minimalnom obimu kakav je bio u najboljim godinama „Žitoprometa“.

„„Pavgord“ planira da vrši otkup svih poljoprivednih proizvoda sljedeće godine, kada krene sezona otkupa poljoprivrednih proizvoda. Pored toga, želja mu je da vrši dnevnu likvidaturu, što znači da ljudi sa sela, kada dovezu pšenicu, kukuruz, ječam, budu plaćeni odmah po predavanju robe u silose „Žitoprometa“. Bitno je napomenuti da je fabrika „Žitopromet“ ipak u stečaju i da ćemo mi sve ove aktivnosti morati posložiti sa stečajnim sudom. Međutim, dosadašnja praksa i stav Odbora povjerilaca, stav Skupštine povjerilaca ide maksimalno u prilog tome da „Pavgord“, koji je uložio preko četiri do pet miliona maraka do sada (u otkupe potraživanja „Žitoprometa“), zaista i postane najveći strateški partner i da se „Žitoprometu“ vrati stara slava kao što mu i pripada“, zaključio je Stevanović.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...