Milion KM podsticaja za mala i srednja preduzeća

Datum:

Share post:

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za dodjelu oko milion KM podsticaja za mala i srednja preduzeća u Srpskoj.

Cilj je da se pruži podrška jačanju, razvoju, promociji i dinamičnijem rastu malih i srednjih preduzeća u Republike Srpske.

Za podsticaje za digitalnu transformaciju, tehničke inovacije i očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti planirano je 820.000 KM, a za podsticaje za organizovanje zajedničkog nastupa malih i srednjih preduzeća na sajmu, odnosno izložbi i za organizovanje sajma, odnosno konferencije, planirano je 187.000 KM.

“Podsticajima čiji je predmet digitalna transformacija sufinansiraju se isključivo novi projekti sa 80 odsto vrijednosti opravdanih ulaganja, koja mogu biti u rasponu od 10.000 do 30.000 KM”, pojasnili su iz Ministarstva privrede i preduzetništva.

Podsticajima čiji je predmet tehnička inovacija sufinansiraju se isključivo završeni projekti sa 50 odsto vrijednosti opravdanih ulaganja, koja mogu biti u rasponu od 3.000 do 60.000 KM.

Za očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti sufinansiraju se isključivo novi projekti sa 80 odsto vrijednosti opravdanih ulaganja, koja mogu biti u rasponu od 1.000 KM do 5.000 KM.

Za organizovanje zajedničkog nastupa malih i srednjih preduzeća na sajmu, odnosno izložbi, sufinansiraju se isključivo novi projekti sa 80 odsto vrijednosti opravdanih ulaganja, koja mogu biti u rasponu od 7.000 KM do 30.000 KM.

Za organizovanje sajma, odnosno konferencije sufinansiraju se i završeni i novi projekti sa 50 odsto vrijednosti opravdanih ulaganja za završene projekte i 80 odsto od vrijednosti opravdanih ulaganja za nove projekte. Vrijednost opravdanih ulaganja može biti u rasponu od 7.000 KM do 30.000 KM.

Javni poziv je otvoren do 25. avgusta, a detalji o uslovima, kriterijumima i postupku dodjele podsticajnih sredstava, kao i svi potrebni obrasci za podnosioce zahtjeva, nalaze se na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...