MILIČEVIĆ: Poskupljenje struje uvod u još veće siromaštvo

Datum:

Share post:

V.d. predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević izjavio je da Odluka Regulatorne komisije za energetiku kojom se ukidaju ljetna i zimska tarifa električne energije i uvodi jedinstvena tarifa i novi način obračuna cijene kilovata električne energije i poskupljenje tzv. mrežarine, predstavljaju kažnjavanje stanovnika Republike Srpske, a posebno  najsiromašnijih.

„Poskupljenje električne energije po raznim osnovama odraziće se i na privredu i izazvati nova poskupljenja i inflaciju. Poskupiće, kao što su predstavnici poslodavaca i najavili osnovne životne namirnice. Sve ovo se dešava par mjeseci nakon održanih opštih izbora prije kojih je Vlada dijelila jednokratne pomoći raznim kategorijama stanovništva, koje će novim poskupljenjima višestruko  biti naplaćene građanima“, rekao je Miličević.

On je dodao da istovremeno, Elektroprivreda Republike Srpske izvozi više od trećine proizvedene električne energije, gdje vlada povećana potražnja.

„Da li poskupljenjem električne energije vlast kroz Elektroprivredu, koja posluje sa milionskim gubicima, takođe želi da natjera građane da troše manje struje, da bi višak u još većem procentu izvozili i ostvarivali ekstra profit za pokrivanje gubitaka? U ovoj godini izvoz struje je za 20% veći i premašiće milijardu KM zajedno iz Republike Srpske i Federacije BiH, što  ukazuje da se ostvaruju značajno veći prihodi i da za poskupljenjem nema opravdanog  razloga. Umjesto toga čini se da raste i pohlepa režima koju će iz svog džepa platiti građani, a oni koji su socijalno ugroženi, sada će biti u još težoj situaciji“, zaključio je Miličević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS malo toplije uz sunčane periode i postepeno naoblačenje

Ujutru pretežno vedro uz malu do umerenu oblačnost. Oko reka i po kotlinama prolazna magla. Tokom dana malo...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...