MIĆIĆ: Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama od oktobra, povećanje iznosa za smještaj u porodici

Datum:

Share post:

Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama u okviru nove zgrade Centra za socijalni rad treba da bude otvoren u oktobru i u njemu će biti mjesta za 30 djece, najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić u razgovoru sa predstavnicima Udruženja „Drugačiji svijet“ koje okuplja članove porodica djece, mladih i odraslih sa autizmom.

– Nažalost, u Dnevnom centru neće biti mjesta za svu djecu s posebnim potrebama. Da bi ovim porodicama bar malo olakšali probleme s kojima se svakodnevno suočavaju, nastojaćemo da povećamo izdvajanja iz gradskog budžeta za smještaj u porodici. Razumijemo da, bez obzira na svu ljubav koju ova djeca imaju, nije lako obezbijediti egzistenciju, s obzirom na to da često bar jedan roditelj ne radi, jer mora da stalno bude uz dijete, često ne rade oba roditelja ili je riječ o samohranim roditeljima. Zato vjerujemo da će podrška koju će dobijati od Dnevnog centra, odnosno, veći iznos sredstava za smještaj u porodicama, učiniti da ovoj djeci i njihovim porodicama brige budu smanjene – poručio je gradonačelnik Mićić.Roditelji iz „Drugačijeg svijeta“ su izrazili zadovoljstvo zbog ove pomoći i podrške Gradske uprave ovom udruženju.

– Svaki od roditelja se bori za svoje dijete koliko god može, a roditelji iz našeg Udruženja daju sve od sebe 24 sata dnevno, jer imaju djecu kojoj je potrebna cjelodnevna pažnja. Osnovali smo Udruženje „Drugačiji svijet“ kako bismo pomagali jedni drugima, a Dnevni centar i ovo povećanje izdvajanja će nam omogućiti da lakše izađemo na kraj sa problemima s kojima se moramo boriti – istakla je predsjednik Udruženja Kaća Blagić.Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama je opremljen u skladu sa savremenim standardima, uključujući igralište pored Centra, a u njemu će o djeci brinuti tim defektologa i drugih stručnjaka u ovoj oblasti.  
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Prije 15 godina Samsung je predstavio svoj prvi Android smartfon

Samsung je najveći smartfon brend na svijetu i tu krunu drži već više od decenije. A sve je...

Zemljotres jačine 4,5 stepeni sinoć pogodio Bihać

Zemljotres jačine 4,5 stepeni pogodio je večeras oblast kod Bihaća, javio je Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC). Potres se...

VRIJEME DANAS oblačno uz povremene sunčane periode

Ujutru i prepodne na jugu oblačno uz povremenu kišu, u ostalim predelima suvo uz sunčane periode. Tokom jutra...

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...