TREND SE NASTAVLJA Hrana poskupljuje u cijelom svijetu, najviše na udaru meso

Datum:

Share post:

Svjetske cijene hrane u aprilu su porasle drugi mjesec zaredom. Cjelokupni rast cijena najvećim je dijelom posljedica rasta cijena mesa te dijelom ulja i žitarica.

Indeks cijena hrane Organizacije Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu, koji prati mjesečne promjene u cijenama žitarica, uljarica, mliječnih proizvoda, mesa i šećera, u aprilu je dosegao 119,1 bod, u poređenju sa 118,8 bodova u martu.

Indeks za mart takođe je revidiran naviše, kada je Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda prvobitno naznačila indeks cijena hrane za navedeni mjesec na razini od 118,3 boda. No, uprkos daljnjem rastu, svjetske cijene hrane u aprilu su bile 7,4 odsto niže od prošlogodišnjeg nivoa.

Najznačajniji rast u aprilu bilježe cijene mesa. Na mjesečnom nivou su porasle za 1,6 odsto jer su porasle cijene govedine, janjetine i peradi. Svinjsko meso je pojeftinilo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Bijeljine čestitao novu titulu njegovom Visokopreosveštenstvu Arhiepiskopu i Mitropiolitu zvorničko-tuzlanskom gospodinu Fotiju (foto)

Gradonačelnik Bijeljine čestitao novu titulu njegovom Visokopreosveštenstvu arhiepiskopu i Mitropiolitu zvorničko-tuzlanskom gospodinu i ocu našem Fotiju Saopštenje za javnost...

ĐURĐEVIĆ: Treba nam naš Izborni zakon

Trebamo imati naš Izborni zakon. CIK je pokazao i dokazao koliko loše radi, poručio je ovo Dragan Đurđević...

LOPARE: Održan okrugli sto o uticaju rudarenja litijuma na životnu sredinu

U Centru za kulturu Lopare održan je okrugli sto u sklopu kampanje „Uticaji rudarenja litijuma i drugih mineralnih...

SDS i PDP: Vlast može donositi odluke i bez opozicije

SNSD i koalicioni partneri imaju većinu i mogu donositi sve odluke bez opozicije, saopšteno je iz SDS-a. Iz SDS-a...