KO JE PODVALIO SVINJETINU Džaferović traži da se preispitaju procedure za nabavku hrane za pripadnike Oružanih snaga BiH

Datum:

Share post:

Član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović zatražio je od Ministarstva odbrane BiH da preispita sve procedure za nabavku hrane za pripadnike Oružanih snaga BiH i da preduzme neophodne mjere da se prilikom nabavke više ne bi ponovili propusti, kao što je utvrđeno postojanje svinjskog proteina.

Džaferović od ministra odbrane BiH Marine Pendeš zahtijeva da se hitno utvrdi odgovornost svih učesnika ovog, kako je rekao, nedopustivog propusta i da se odgovorni najoštrije sankcionišu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

– Zahtijevam da me zvanično obavijestite o svim preduzetim aktivnostima i izrečenim sankcijama prema odgovornim licima – navodi se u dopisu koje je Džaferović uputio ministru odbrane.

Ministarstvo odbrane BiH juče je saopštilo da je internom istragom utvrđeno da su dva dobavljača sa kojima je Ministarstvo odbrane BiH sklopilo ugovore o snabdijevanju konzerviranih obroka sa junećim mesom, te pite sa mesom, izvršili isporuku dijela predmetnih artikala ishrane, u kojima se, a na osnovu laboratorijskih analiza nadležnih zavoda, pored deklarisanih sastojaka, utvrdilo i postojanje svinjskog proteina.

TESTNA REKLAMA

Navedeno je da je ova isporuka hrane izvršena suprotno ugovorima i deklaracijama na proizvodima i da su predmetni artikli distribuirani i pripadnicima Oružanih snaga BiH muslimanima, čime su prekršene odredbe Pravilnika o ishrani u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Festival romske kulture, tradicije i jezika “BARO DROM“ 25. i 26. avgusta u Bijeljini (foto)

Centar za integrativnu  inkluziju „Otaharin“ i Udruženje žena Romkinja danas su održali konferenciju za medije i najavili predstojeći...

Ema Kovač AK “Atletik“ Bijeljina osvojila zlato na Otvorenom prvenstvu AP Vojvodine

Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici održano je Otvoreno prvenstvo AP Vojvodine za mlađe juniore/ke. U trci na 800...

Noć Jackpotova u Brčkom u Vegas Casinu 18. avgusta

Vegas Casino je za vas priredio Noć Jackpotova i četiri specijalna welcome Jackpota: 3x300KM i 1x500KM uz redovne...

Prijavite se za onlajn kurs o preduzetništvu u ekonomiji u razvoju

HarvardX nudi besplatan onlajn kurs “Entrepreneurship in Emerging Economies”, koji je namijenjen svima koji žele da istraže kako...