KK ''UNSU'' BIJELJINA: Predanim radom za nekoliko godina smo postigli značajne rezultate (foto,video)

Datum:

Share post:

Od 2015. odnosno 2016. godine, na području Grada Bijeljina gravitira Karate klub „UNSU“, koji je za kratko vrijeme postigao zapažene rezultate i iznjedrio vrhunske sportiste na području RS, odnosno BiH.

Predsjednik i trener KK „UNSU“ Goran Ivković, ističe da je teško izdvojiti određeni rezultat, jer je mladom klubu svaki rezultat jako važan i dokaz da se može uspjeti kada se temeljno i pravilno radi sa mladim sportistima.

„Uvijek je najteže izdvajati neke rezultate, jer je svaki rezultat jako važan, naročito kad se radi o mladom klubu koji postoji tek nekoliko godina. Ono što je zaista prvi cilj za sve uzrastne kategorije u našem klubu jeste državna medalja koja obezbjeđuje mjestu u reprezentaciji, a samim tim nastupe na međunarodnim takmičenjima. Ne postoji drugi put da se dođe do balkanskog, evropskog ili svjetskog prvenstva, a onda i Olimpijskih igara i drugih takmičenja. Ja, kao trener, se mogu pohvaliti da u našem klubu od najmlađih kategorija, od 2012. godišta, pa do seniora imamo državne medalje, veliki broj reprezentativaca u klubu – pionire, kadete, juniore, a od prošle godine i seniora. Jako smo ponosni na našu školu i sve smo to postigli za nekoliko godina predanim sistematskim radom uz pomoć roditelja“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini Ivković.

KK „UNSU“ u svojim redovima ima jedinog seniora iz RS i jednog od tri iz BIH među sto najboljih karatista u svijetu – Sašu Nedića.
Saša Nedić, Goran Ivković
„Sve dok „ganjate“ jedan takav rezultat i takve pozicije je dobro, ali onog momenta kad dosegnete taj nivo i kada se nađete u samoj svjetskoj eliti vidite koliko vam stvari nedostaje za dalje i vidite da ne možete sami dalje. Onda iza tog rezultata mora da stane zajednica da bismo sproveli stvar do kraja. Mi smo kao klub sada u nezavidnoj situaciji, jer imamo seniora koji se nalazi u top sto seniora svijeta i koji je naš potencijalni olimpijac i ima pravo učešća na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju. Da bismo došli do tih rezultata potrebno je da nastupa na niz turnira, premijer liga serije A širom svijeta, a za to je potreban novac“, iskren je Ivković.

Mladi Nedić karate trenira već 13,5 godina. Počeo je da trenira jer je to bio odličan način da se oslobodi viška energije koju je imao u sebi, a karate je vremenom i zavolio i odlučio da nastavi da trenira. Za sve ovo vrijeme, osvojio je veliki broj značajnih turnira i veliki broj nagrada.

„Moja najznačajnija nagrada je bila 2018. godine kada sam izabran za najperspektivnijeg juniora u BiH. Tu su i prvak Balkana, treće mjesto na balkanskom prvenstvu, kao i peta mjesta u svjetskim ligama u Veneciji i Umagu koji su mi obezbijedili drugu poziciju u svjetskoj rang listi u generalnom plasmanu. Takođe, jedan od mojih najznačajnijih uspjeha je kada sam kao najmlađi kandidat za izbor Sportiste Grada Bijeljine ove godine osvojio treće mjesto. Najteže je da se iz svoje komforne zone sportista podigne na veći nivo, pogotovo sada u 18-tim, 19-tim godinama kada iz juniora prelazim u seniore. Sada je potrebno češće trenirati, čak dva do tri puta dnevno i odabrati kojim putem želimo da idemo – profesionalizmu ili amaterizmu“, rekao je Nedić.

On kaže da je bilo potrebno da prođe neko vrijeme da bi shvatio koliki je uspjeh postigao i šta je ostavio iza sebe i da je tek sada svjestan koliki je uspjeh biti 70. karatista na svijetu.

TESTNA REKLAMA

Mladi Uroš Radan, takođe karatista KK „UNSU“, nakon izbora za Najperspektivnijeg sportistu RS za 2019. godinu, nije odustao od napornih treninga, ali i osvajanja visokih mjesta na takmičenjima.
Uroš Radan
„Nakon izbora, organizovano je nekoliko takmičenja na kojima sam učestvovao i gdje sam ostvario zapažene rezultate. Nakon posljednjeg takmičenja u Tuzli, gdje sam osvojio prvo mjesto, desila se epidemija korona virusa i tada je stalo sve i sva takmičenja su odgođena do daljnjeg. Za svakog sportistu je teško kada se napravi jedna takva pauza, jer svaki sportista ispadne iz ritma i izgubi korak i dosta njih izgubi i motiv za radom, ali smatram da svaki sportista treba da radi na sebi i održava formu koliko može. Tako sam i ja radio, odlazio sam na terene i trčao, kod kuće sam radio vježbe snage i na taj način održavao formu. Sama smo počeli sa treninzima i polako se pripremamo za naredna takmičenja“, rekao je Radan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...