KAKO originalno iznenaditi roditelje i bebu za njen PRVI ROĐENDAN?

Datum:

Share post:

Prvi rođendan je posebna prilika koja zahtijeva jednako poseban poklon za bebu, naročito ako je jedna od vaših životnih uloga tetka, stric, ujak ili ujna djetetu koje slavi svoju prvu godinu. Srećom, izbor mogućnosti za poklon za prvi rođendan je ogroman, a mi smo tu da vas usmjerimo i pomognemo vam da donesete odluku o iznenađenju za bebu i njene roditelje.
 
U nastavku slijedi nekoliko ideja za prvi poklon bebi, koje ispunjavaju i kreativnu i praktičnu funckiju što je, složićete se, vrlo važno kada su pokloni za najmlađe u pitanju.

#1 Knjiga odrastanja

Knjiga odrastanja je jedno od najljepših iznenađenja koje možete prirediti roditeljima, ali i bebi, uzimajući u obzir da će dijete kada odraste biti oduševljeno ovom knjigom i svime što je u njoj zabilježno.
 
Knjige odrastanja su vrlo često prilagođene fazama u djetetovom odrastanju, a nekada su koncipirane tako da roditelji sami određuju kojim tempom i na koji način će da je popunjavaju. U ove knjige može da stane sve – od važnih datuma i ispisanih dogodovština sa bebom, do fotografija njenih najsrećnijih trenutaka.

#2 Prilagođeni ramovi za slike

Prilagođeni ramovi za slike takođe postoje u nekoliko različitih varijanti, ali najpopularniji su oni koji predviđaju nekoliko fotografija poređanih po vremenskoj “liniji” bebinog odrastanja. Vrlo je popularno fotografisanje djece u istom ambijentu na svakih mjesec (ili čak) godinu dana, a ovi ramovi pružaju mogućnost da te fotografije smjestite u jedan ram koji će pružiti prelijep prikaz djetetovog odrastanja i napretka.

#3 Noćna lampa za dječju sobu

Noćne lampe za bebe su izuzetno zanimljiv poklon, naročito ako se uzme u obzir njihova kreativna izrada. Lampe možete kupiti u različitim oblicima sa motivima iz crtanih filmova, a prorezi na lampama u obliku zvjezdica i oblačića stvoriće u bebinoj sobi pravo “zvjezdano nebo” tokom noći.
 
Nema sumnje da će takva atmosfera biti zanimljiva i bebi i njenim roditeljima, a praksa je pokazala da prijatno osvjetljenje u sobi ujedno utiče i na kvalitet bebinog sna i njeno raspoloženje.


 

#4 “Torta” od pelena

I najjednostavniji pokloni mogu da budu izuzetno kreativni. Ukoliko želite da poklonite bebi nešto što je prije svega praktično, torta od pelena je savršena ideja za tu priliku. Kupite određenu količinu pelena i poređajte ih u obliku torte, a zatim uvežite mašnom ili papirom u boji. Ukoliko ste kreativac, možete osmisliti i niz drugih načina da upakujete “tortu od pelena”. Roditelji će biti oduševljeni ovakvim poklonom, a beba će ga sigurno iskoristiti na pravi način.

#5 Posteljina za bebe

Još jedan poklon za bebe koji se može iskoristiti vrlo lijepo je posteljina, a proizvođači kvalitetne dječje opreme nude veliki izbor dezena inspirisanih crtanim junacima i motivima koje djeca vole. Uz posteljinu možete kupiti i ogradicu za krevetac, ukrasni jastučić, vrtešku ili neki sličan dodatak koji će doprinijeti da beba uživa u mirnim i slatkim snovima.
 
Ovo su neki od prijedloga za originalne poklone bebama za rođendan, a pored navedenog, uvek se možete odlučiti i za neki odijevni kompletić, kvalitetnu edukativnu igračku ili popularne plišane igračke velikih dimenzija koje su vrlo lijepa i zanimljiva dekoracija u bebinoj sobi. 
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...

“PACIJENT GOTOV“: Obukao se kao hirurg pa „operisao“ pečeno janje za 1. maj (video)

Bosanci i Hercegovci su prepoznatljivi po dobrom humoru, a jedan zanimljiv video dolazi nam iz Bosanske Krupe. Kako roštiljanje...

Služba HMP Doma zdravlja Bijeljina na usluzi građanima 24/7 – 1. maj protekao bez intervencija karakterističnih za današnji praznik

Služba Hitne medicinske pomoći dostupna je građanima 24 sata, sedam dana u nedjelji, te je tako bilo i...