JOVIČIĆ DNS: Samo se Srbi optužuju za zločine – ko će da osudi zločine nad nama, kada Sud i Tužilaštvo BiH neće

Datum:

Share post:

Ćutanje, guranje problema pod tepih ili selektivna pravda nikada nikome nije donijela ništa dobro – kaže potpredsjednik DNS i predsjednik Gradskog odbora DNS Banja Luka Radislav Jovičić.
 
On ističe da je bilo  za očekivati reakciju mještana Podrinja i da je samo bilo pitanje vremena kada će do nje doći.
 
– Sud i Tužilaštvo BiH nisu doprinijeli pomirenju i suživotu u BiH već naprotiv selektivnom pravdom još većim podjelama i tenzijama – kaže Jovičić i dodaje da je nevjerovatno da niko ne odgovara za zločine nad srpskim narodom u Podrinjskom kraju.
 
-Nevjerovatno je da se samo Srbi optužuju za zločine.  Koga više da pitamo ko je pobio 3.500 hiljade Srba i to u vrijeme kada je Srebrenica bila proglašena zaštićenom i demilitarizovanom zonom od strane SB UN. Ko je pobio tako demilitarizovan toliko žena, djece, staraca i na kraju vojnika i policajaca srpske nacionalnosti – upitao je Jovičić.
 
On dodaje da nikada niko od Srba nije rekao da se u julu 1995. nije desio zločin u Srebrenici nad bosanskim muslimanima.
 
– Pitali smo se da li je možda taj zločin isprovociran smrću, ubistvima i silovanjima pripadnika Srba sa tog područja u vremenu demilitarizacije. Pitali se, ali i osudili zločin. Sad se pitamo ko će da osudi zločine nad nama, kada Sud i Tužilaštvo BiH očigledno neće – poručuje Jovičić i nastavlja:
-Međunarodna zajednica ćuti. Bošnjačke političke elite ćute ili podgrijavaju razdor i podjele ne priznajući i ne osuđujući zločine nad srpskim narodom.
 
Jovičić kaže da mora da podrži porodice stradalih i nestalih u ovom pokušaju da im bilo ko odgovori na mnoga pitanja.
 
– MUP RS je mnogo dokumenata i dokaza dostavio. Procesa nema. Dokazi nestaju, svjedoci umiru. Jedino što je porodicama ostalo je bar na ovaj način da ukažu na svoj bol i patnju. I to im brane. Pitanje je dokle. Dokle će ovaj narod moći to da izdrži – kaže Jovičić.
 
On poziva sve da se urazume i pokušaju da pripadnici njegove generacije kroz pravedan pristup svakoj žrtvi ostave bolju budućnost generacijama koje dolaze.
 
-Ne trujmo ih našim glupostima. Osudimo svaki zločin koji je došao od bilo koga – zaključuje Jovičić.  
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NEŠKOVIĆ: Dom naroda BiH u blokadi već dva mjeseca voljom bošnjačkih delegata

Dom naroda Parlamenta BiH je već mjesec i po dana u blokadi i bez zasjedanja. Bošnjački klub delegata...

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVSTVO: Apel građanima da obrate pažnju tokom boravka na otvorenom i da se ne kreću kroz neuređena područja koja mogu biti...

Saopštenje JZU Institut za javno zdravstvo, prenosimo u cjelosti: "S obzirom na nastupajuće praznike i toplije vrijeme kada se...

Na današnji dan prije 32 godine osnovana ’’GARDA PANTERI’’ (foto)

U Bijeljini će danas (četvrtak, 02. maj 2024.) biti obilježeno 32 godine od osnivanja ’’GARDE PANTERI’’. Garda Panteri je...

Danas je Veliki četvrtak

Pravoslavni vjernici obilježavaju danasVeliki četvrtak kao sjećanje na Tajnu ili Posljednju večeru Isusa Hrista i njegovih učenika. Ovo je...