KOJIĆ: "Sud BiH štiti one koji su činili najmonstruoznije zločine nad Srbima"

Datum:

Share post:

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica Branimir Kojić rekao je Srni da su tvrdnje da se ne zakazuju ročišta Atifu Dudakoviću zbog naredbi kriznih štabova Federacije BiH i Kantona Sarajevo klasična matrica Suda BiH da tako amnestira i zaštiti one koji su činili najmonstruoznije zločine nad Srbima.
 

"Virus korona je samo jedan od razloga koji oni uzimaju kao kec iz rukava, a u suštini njima je zapravo korona dobro došla da opravda njihov nerad", naglasio je Kojić.

On je dodao da su čak i oni Bošnjaci koje je osudio Sud BiH i nakon pravosnažne presude na slobodi.

"Na slobodi su jer, zamislite apsurda, i oni imaju koronu ili su bolesni. Ja se pitam kako je Sud BiH ekspresno procesuirao Milana Bogdanovića samo nekoliko dana nakon operativnog zahvata kojem je podvrgnut", rekao je Kojić.

On je podsjetio da je u prvostepenom postupku Bogdanović dokazao nevinost, ali da drugostepenu presudu nije dočekao.

"Sada postavljam pitanje da li je zbog toga što je Srbin? Imamo osnova da kažemo i tvrdimo da jeste", zaključio je Kojić.

U Sudu BiH dvije godine nije održano suđenje komandantu Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifu Dudakoviću, koji je sa još 16 vojnika optužen za zločine protiv čovječnosti koji obuhvataju ubistvo više od 300 Srba. Optužnica je podignuta 2018. godine.

Posljednje ročište u ovom predmetu bilo je u februaru 2020. godine, a suđenje je počelo u aprilu 2019.

Optužnicom je obuhvaćeno ubistvo više od 300 Srba, progon i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, uništavanje 38 pravoslavnih hramova, crkava i vjerskih objekata, kao i zločin nad bošnjačkim narodom Cazinske Krajine.

Milan Bogdanović bio je osumnjičen za ratne zločine na području Srebrenice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...

SINIŠA PAJIĆ: Čast je pjevati za našu Republiku Srpsku i našu Srbiju

Siniša Pajić iz Bijeljine je profesor solo pjevanja i zaposlen je od 2010 godine u Muzičkoj školi „Stevan...