Istočno Sarajevo dobija pozorište – I BIJELJINA ĆE NEKADA!

Datum:

Share post:

Istočno Sarajevo bi do jeseni naredne godine trebalo da dobije multifunkcionalano, savremeno opremljeno gradsko pozorište jer se radovi na izgradnji ovog objekta površine 2.500 metara kvadratnih odvijaju planiranom dinamikom.

Direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladen Janković rekao je Srni da je kompletan objekat nedavno ukrovljen, tako da su sada u toku opsežni unutrašnji radovi, kao i postavljanje zvučne izolacije.

Janković je rekao da je u sklopu druge faze radova, za koju je Vlada RS osigurala dva miliona KM, izgrađen trakt publike koji sadrži ulazni vjetrobran, te veliki foaje ispred ulaza na veliku scenu, u sklopu kojeg je locirana biletarnica, garderoba i toaleti za publiku.

“U zadnjem dijelu velike scene, projektovanog kapaciteta 270 sjedećih mjesta, izgrađene su prostorije tehnike i režije koje će biti opremljene prema najsavremenijim standardima, a iznad je napravljen balkon sa svečanom ložom”, naveo je Janković.

Prema njegovim riječima, nagibom poda postignuta je kvalitetna vizura sa svih mjesta u sali, dok je podizanjem zadnjeg dijela, ispod poda, omogućeno i smještanje komfornih toaleta za publiku.

Janković je dodao da je zbog relativno uske proporcije velike scene i minimalne širine bočnih prolaza, kroz sredinu sale napravljen prolaz koji je povezan sa dva bočna ulaza koji će znatno olakšati kretanje publike, dok će širina redova i sjedišta zadovoljavati sve savremene standarde.

Prema njegovim riječima, u prizemlju u neposrednoj blizini pozornice grupisane su prostorije umjetničkog tehničkog ansambla, dok je na spratu izgrađen i dio sa službenim prostorijama sa zasebnim ulazom.

TESTNA REKLAMA

“Na spratu su smještene i garderobe, magacinski prostor bez prozora za potrebe čuvanja scenografske i kostimske opreme, kao i jedna velika multifunkcionalna sala”, naveo je Jenković.

Kao posebnu atrakciju, Janković ističe kafe-restoran koji će se nalaziti na spratu sa panoramskim pogledom na trg “Srbija” i sportsku dvoranu, čija je izgradnja u toku.

Janković je podsjetio je zbog trenutnih radova na povezivanju velike scene sa postojećom malom, Kulturni centar smanjio svoje aktivnosti, te da se nada da će uskoro moći da nastave sa normalnim radom i planiranim programskim aktivnostima.

On je dodao da su zbog izgradnje pozorišta i kancelarije administracije izmještene na novu lokaciju u Karađorđevoj ulici, dok je arhiva izmještena u nedovršeni objekat umjetničke galerije.

Janković je naglasio da bi za predstojeću treću fazu izgradnje pozorišta, koja podrazumijeva unutrašnje opremanje objekta i nabavku tehnike, novac uskoro trebalo da bude osiguran.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: klix.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...

Održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije (foto)

U hotelu „Drina“ danas je održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije. Promocija je...