Iduće sedmice 12. LICITACIJA ŠEĆERANE

Datum:

Share post:

Imovina bijeljinske Fabrike šećera iduće sedmice biće ponovo ponuđena na licitaciji, 12. put za četiri godine, od kada je otvoren stečaj u tom propalom preduzeću.

Potvrdio je to predsjednik Odbora povjerilaca “Šećerane” Vojislav Nikolić naglasivši da nije bilo zainteresovanih za kupovinu preduzeća po cijeni od 9,5 miliona maraka, te da će imovina nekadašnjeg semberskog giganta sada biti ponuđena za devet miliona KM.

 
 

– U ponedjeljak očekujem sastanak sa novim stečajnim upravnikom Markom Krsmanovićem koji bi nakon toga trebalo da objavi novu javnu prodaju “Šećerane” – pojasnio je Nikolić.

Dodao je da od posljednje sjednice Skupštine povjerilaca, koja je održana početkom novembra, nije stigla nijedna ponuda za kupovinu “Šećerane”.

TESTNA REKLAMA

– U međuvremenu, bivšem stečajnom upravniku stigao je dopis bankara iz Kine Dragana Gurua Đuragina koji je naveo da je i dalje zainteresovan za kupovinu “Šećerane”, ali da zbog dešavanja u Hongkongu nije još u mogućnosti da uplati depozit, te da će to učiniti čim bude u mogućnosti. Mi njega više ne doživljavamo kao ozbiljnog kupca i smatramo da je do sada mogao uplatiti depozit – istakao je Nikolić.

Novi stečajni upravnik “Šećerane” Marko Krsmanović juče nije želio da daje izjave.

Fabrika šećera u stečaju je od 2015. godine, a njena imovina godinama je prodavana po cijeni od deset miliona maraka. 

Banjalučanin Goran Vajkić, koji je ranije za imovinu “Šećerane” nudio 6,95 miliona maraka, ističe da je i dalje zainteresovan za kupovinu te fabrike.

– Kada ću uplatiti depozit i na koju cijenu, to je stvar moje taktike. Može se desiti da uplatim na cijenu od sedam i po miliona, ili da čekam da jednoga dana padne na pet miliona, vidjećemo – rekao je Vajkić za “Glas Srpske”. 

Osim njega, za “Šećeranu” su bile zainteresovane i firme “Soltist” i “Sarijel”, ali u dva navrata nisu ispoštovale propise i uplatile depozit, tako da je prodaja preduzeća Turcima propala. 

Nakon njih u trku za propalo preduzeće ušla je i kompanija “Niva” iz Žablja u Srbiji koja se bavi proizvodnjom medicinskih sredstava od gaze i vate. Imali su namjeru da, nakon što kupe fabriku, u njoj prošire svoju proizvodnju i zaposle 100 radnika, ali je i ta ponuda propala. 

Za kupovinu tog preduzeća depozit je uplatila i fočanska kompanija “Pavgord”, koja je za “Šećeranu” nudila pet miliona maraka, ali je ta ponuda odbijena. Fabrika zjapi prazna već 12 godina

Minimum
Skupština povjerilaca bijeljinske “Šećerane” odlučila je 8. novembra da bude nastavljeno sa prodajom, te da cijena imovine Fabrike šećera nakon svake neuspjele licitacije bude smanjena za pola miliona maraka. Najniža cijena po kojoj preduzeće može biti prodato je sedam miliona maraka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...