Iduće godine u gradskoj kasi pet miliona manje nego ove

Datum:

Share post:

Budžet Bijeljine za narednu godinu planiran je na 49 miliona KM i za pet miliona je manji od rebalansiranog ovogodišnjeg.

U Nacrtu budžeta za 2019. godinu, koji će biti razmatran na sjednici Skupštine grada u petak, 30. novembra, u gradskoj kasi planirano je 49.291.320 KM, a tekući budžet je nakon rebalansa 54.120.445 KM.

Za iduću godinu nisu planirana nova zaduživanja grada, dok je za otplatu sadašnjih dugova planirano pet miliona KM.

Za tekuće troškove u Nacrtu budžeta je planirano 35 miliona KM, a za kapitalne troškove osam miliona KM.

Za lična primanja gradske administracije planirano je 14,6 miliona KM, što je uvećanje za 326.000 u odnosu na 2018. godinu, i uz izvršeno smanjenje za 57.500 KM na preporuku resornog ministarstva.

U skupštinskom materijalu se navodi da je razlog uvećanja sredstava za plate povećanje okvira za lična primanja kod Centra za socijalni rad zbog početka rada Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i za djecu u riziku, kao i prijema novih radnika i pripravnika, uvećanje okvira za Dječiji vrtić, te uvećanje naknade za prevoz zaposlenih u institucijama kulture i obrazovanja.

Preporukom resornog ministarstva za 56.000 KM su smanjena i sredstva planirana za troškove komunalne potrošnje, koja iznose 8,8 miliona KM.

Izvor: www.ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Bijeljini obilježio Međunarodni dan osoba sa invaliditetom – Potrebno je afirmisati njihove kapacitete (foto)

Korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju Centra za socijalni rad u Bijeljini, druženjem sa gostima...

PREMINUO pukovnik Pavle Pajo Milinković prvi komandant Prve posavske brigade IBK VRS

U Rumi je u 75. godini preminuo pukovnik Pavle Milinković -Pajo, prvi komandant Prve posavske brigade Vojske Republike...

Crveni krst RS povodom Međunarodnog dana volontera, šalje poruku poštovanja i zahvalnosti volonterima i aktivistima (foto)

Obilježavajući 5. decembar – Međunarodni dan volontera, Crveni krst Republike Srpske posredstvom strukture koju čine 64 opštinske i...

NSRS, Odbor za predstavke u Bijeljini: Zadovoljavajuća bezbjednost i poštovanje prava u zavorima

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Zagorka Grahovac izjavila je danas da...