Više stotina posjetilaca posjetilaca iz cijele Semberije i oko 150 takmičara u četiri kategorije (najtvrđe jaje djeca i odrasli, najljepše ukrašeno jaje, i najmlađi takmičari) juče su uzeli učešće na Vaskršnjoj tucijadi u mjesnoj zajednici Glogovac, trećoj po redu.

Tucijadu tradicionalno organizuje Mjesna zajednica Glogovac i Hram Svete Velikomučenice Marine LJeskovac koji se zahvaljuju svima koji su došli, takmičili se i sponzorisali ovi manifestaciju.

Sveštenik Milijan Stankić tucijadu je otvorio riječima Hristos Voskrese, a po završetku čestitao je svim pobjednicima i najmlađim takmičarima osvajanje vrijednih nagrada i poželio da nas svake godine bude sve više.

„Divno je bilo gledati djecu kako se igraju i takmiče. Ove godine je pored takmičenja za najtvrđe jaje bilo i takmičenje za najljepše ukrašeno jaje sa nagradama za prvo, drugo i treće mjesto, i čak osam nagrada za naše najmlađe takmičare. Imali smo preko 150 takmičara kojima je podijeljeno ukupno šesnaest nagrada. Sa ovog mjesta šaljemo poruku koliko je važno njegovati tradiciju i hrišćanske vrijednosti u ovom vremenu. Nastavićemo da razvijamo ovu manifestaciju i nadamo se da će već sledeće godine imati regionalni karakter. Naša sela su jako živa i želimo da takva i ostanu. Ovakvi događaji nas okupljaju. Zahvaljujemo se i sponzorima koji su prepoznali sa koliko iskrenosti i ljubavi organizujemo ovu manifestaciju“, zaključio je jedan od organizatora.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име